Kako da odgovorite na 4 najnezgodnija dječija pitanja

Djeca su poznata po svojoj znatiželji. Ponekad će vas pitanje vašeg mališana dobro nasmijati, ali biće i trenutaka kada će vas šokirati.

Kako da odgovorite na 4 najnezgodnija dječija pitanja

Danas vam donosimo najčešća, pomalo škakljiva pitanja mališana s kojima ćete se sigurno susresti prije ili tokom trudnoće, pa se na vreme pripremite ako ste trudni ili planirate trudnoću. Pridržavajte se ova dva pravila: Odgovarajte iskreno i jednostavno.

1. Kako je beba dospela u stomak?


Kada sa svojim mališanom podijelite srećnu vijest o trudnoći, rast stomaka će biti popraćen mnogim pitanjima, a ovo je jedno od najčešćih. Dijete će najčešće biti zadovoljno odgovorom da ste vi i tata napravili zajedno dijete. Ako shvatite da dijete očekuje iscrpnije objašnjenje, objasnite mu da je tata dao sjeme koje se zove sperma koje je pomoglo maminom jajašcetu da naraste u bebu.

2. Kako će beba izaći?

Objasnite djetetu da beba raste na sigurnom, u vašoj materici koja ga štiti. Kada beba bude dovoljno velika i snažna da može samostalno da diše, tada ona postaje nemirna, izaziva trudove i izlazi kroz porođajni kanal.3. Pitanja o menstruaciji

Glavni zadatak djece je da prate mamu u stopu, najčešće kada ona pokuša sama da ode u kupatilo. Dječacima neće biti jasno zašto žensko intimno područje ne izgleda jednako, a djevojčice najčešće fascinira zašto vi imate dlačice dolje, a one ne. Ako primijete da imaju menstruaciju, pitanja će biti još više. Objasnite im da se to događa kako bi žene mogle da imaju djecu.

4. Pitanja o dlačicama na intimnom području

Djeca su često zainteresovana ako primete da mama i tata imaju stidne dlake. Odgovor je jednostavan, svi odrasli ih imaju i ovaj odgovor zadovoljiće svako dijete.

 

021.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.