Predstavljamo vam četvrti portret jedne od dama iz Holivuda

Predstavljamo vam četvrti portret jedne od dama iz Holivuda

Merilin Monro

Merilin Monro (Marilyn Monroe 1. jun 1926. - 5. avgust 1962.) je bila američka filmska glumica, pjevačica, model i zabavljačica. Filmsku karijeru je počela 1947. godine malim ulogama; 1950. privukla je pažnju publike i kritičara sporednom ulogom u kultnom filmu Sve o Evi, sa Beti Dejvis u glavnoj ulozi.

Tri godine kasnije igrala je glavnu ulogu u ljubavnoj drami Nijagara. Premda su njeni filmovi najčešće bili komercijalni, ali ne i kritički hitovi, Monro je bila jedna od najvećih filmskih zvijezda pedesetih godina dvadesetog vijeka. Najpoznatija je po ulogama u komedijama Muškarci više vole plavuše, Kako se udati za milionera, Princ i igračica i Majmunska posla. Vrhuncem u njenoj karijeri se smatra film Neki to vole vruće, za koji je dobila Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu. Iako je bila poznata po svojim komičarskim sposobostima, pred kraj karijere okrenula se ozbiljnijim ulogama.

Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavjere. Postoje indicije da je ubijena zbog ljubavne afere sa američkim predsjednikom Džonom Kenedijem, da se iz nehata otrovala prekomjernim uzimanjem lijekova ili da je sebi smišljeno oduzela život, riješivši da okonča sa neprestanim razočarenjima u karijeri i ljubavnom životu. Merilin je vrlo teško padalo što su joj cijelog života dodjeljivane uloge naivnih i praznoglavih plavuša i djevojaka željnih novca, zbog čega, kako je mislila, nije mogla da pokaže svoje glumačke vrijednosti. Ipak, Američki filmski institut je njen potencijal prepoznao smjestivši je na šesto mjesto na listi deset najvećih glumica svih vremena. Merilin Monro je bila kulturna, modna i gej ikona i bez sumnje najveći seks simbol dvadesetog vijeka.

Izvor informacija: Vikipedija

 

U organizaciji marketing agencije Incognito, a u saradnji sa umjetnikom Vladanom Boškovićem, PUB-om Montevideo i uz podršku portala Žena Sam Ja, pokrenuta je humanitarna akcija pod nazivom „Jedna sigurna godina za Sigurnu žensku kuću".

Tokom akcije, koja će trajati godinu dana, biće otvorene tri izložbe slika na kojima će, pored zvijezda Holivuda, biti predstavljeni portreti žena iz javnog života Crne Gore iz oblasti medija, politike, muzike, filma, sporta...

Akcija je zvanično započela 11. januara, otvaranjem izložbe „Zvijezde Holivuda u Montevideu". Više informacija o sedam holivudskih zvijezda koje će do 18. januara «boraviti» u Montevideu moći ćete da pročitate na stranicama portala, gdje ćemo svakog ponedjeljka objavljivati priču o jednoj od njih.

Fotografije svih portreta koji su na prodaji biće dostupne u rubrici Životni stil tokom cijelog trajanja akcije. Ukoliko želite kupiti neki od portreta, sve informacije možete dobiti pozivom na broj telefona (020) 665 218 ili na e-mail office@incognito.co.me,  a početna cijena portreta je 200 eura.

Kompletan prihod od prodaje 33 portreta, koji će biti predstavljeni i na završnoj izložbi početkom sljedeće godine, ići će na račun Sigurne ženske kuće i biće iskorišten za plaćanje režija  i opremanje prostora u kome je smješteno sklonište za žrtve porodičnog nasilja.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, kupite jedan od portreta i na taj način nam pomognete da prikupimo dovoljno sredstava za jednu sigurnu godinu Sigurne ženske kuće.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.