Loš brushalter uzrokuje smetnje u probavi, disanju i glavobolje

Ako je brushalter premalen u obimu, tada se naramenice stežu, a vrat i leđa stavljaju u neprirodan položaj. Posljedica je pritisak na disajne i probavne organe.

Loš brushalter uzrokuje smetnje u probavi, disanju i glavobolje

Najčešća greška žena u odabiru brushaltera je podcjenjivanje obima leđa, a precjenjivanje veličine samih grudi, zbog čega četiri od pet njih redovno nose neodgovarajući brushalter. Zato previše smanjuju trake na leđima da bi čvršće držale grudi u korpicama, a to povlači ramena unazad i vrat prema naprijed. Tada se javljaju problemi s držanjem, bol u kičmi, ali i osip i probavne smetnje, piše Daily Mail. 

  • Zaobljena ramena, glavobolje, grbe na leđima i problemi s disanjem zbog pritisnutog ošita posljedica su pogrešne veličine brushaltera koji pritiska grudni koš, stavlja ramena u neprirodni položaj i urezuje se u kožu - kaže kiropraktičarka Lorna Mills.

Žica brushaltera i sam brushalter može se podizati jer je brushalter preuzak ispod grudi i na leđima, a on grudi, leđa i kožu gura u neprirodnim smjerovima. Žgaravica, probavne smetnje i poteškoće s disanjem nisu rijetkost kod žena koje stalno nose neodgovarajući brushalter.

  • U više navrata smo povezali pritužbe žena na bolove u vratu i leđima s lošim brushalterima koji im ne pristaju - tvrdi fizijatar Richard Moore.

Dodaje kako brushalteri koji ne pristaju pritiskaju dijafragmu, a ako se u brushalteru sjedi cijeli dan remeti se i mehanizam disanja, pa su u direktnoj vezi sa smanjenim krvotokom, pa čak i sindromom iritabilnog crijeva.


Pravila dobrog brushaltera

Naramenice

  • Ne smiju se urezivati u kožu, već treba da pristaju čvrsto i udobno, a nipošto se ne smiju urezivati sa strane
  • Zadnji kraj naramenica i traka gdje se brushalter kopča ne smiju se podizati na leđima. Za provjeru da li je traka na leđima preuska upotrebite test sa dva prsta koja bi trebalo da mogu da stanu ispod brushaltera na leđima

Žice

  • brushalteri sa žicama nisu prikladni za trudnice ili dojilje
  • Žice ne smiju da se urezuju ili da strče izvan brushaltera, već treba prirodno da sjednu ispod grudne kosti do rebara. Ako pritiskaju rebra, potreban je veći broj
  • Ako grudi ispadaju s donje strane grudnjaka na prsima, tada vam vjerovatno treba brushalter manjeg obima sa većim korpicama.

 

24sata

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Ćufte od sočiva i paradajza

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.