Nisu neophodne, ali olakšavaju život: Korisne stvari za bebe

Spremate se za dolazak bebe i ne znate šta je sve potrebno da kupite? Ako želite da odmah pripremite stvari koje će vam biti korisne kada dođe beba nastavite da čitate. Kada ste kupili sve osnovne stvari za bebu kao što su kolica i krevetac možete preći na ove koje nisu neophodne, ali su vrlo korisne i olakšaće vam mnogo život sa bebom.

Nisu neophodne, ali olakšavaju život: Korisne stvari za bebe

Prvo što treba da znate prije čitanja ovog teksta jeste da je svaka beba drugačija i da je moguće da se nekim bebama neće svidjeti stvari sa ove liste, ali to se dešava rijetko tako da ne morate pretjerano da brinete.

Presvlačilica

Prva stvar koju bi bilo korisno da imate jeste presvlačilica. Roditelji su ranije, da bi imali gdje da presvuču bebu, često kupovali cijelu komodu sa presvlačilicom na vrhu. Sada možete samo taj gornji dio da kupite i da ga stavite gdje god vama odgovara. Najčešće se, do otprilike 6 mjeseci starosti ta presvlačilica non-stop drži na krevecu kako bi stalno bila pri ruci. Poslije šest mjeseci se ta presvlačilica stavlja pored kreveca zbog veće pokretljivosti bebe i podiže kada beba treba da se presvuče.

Hranilica za bebe

Ova fenomenalna stolica će vam trebati kada vaše dijete bude počelo da sjedi i jede. Hranilica za bebe je napravljena tako da je vaše dijete sigurno u njoj dok jede. Ima pojaseve za vezivanje tako da ne može da ispadne, na nekim novim verzijama hranilice može da se podesi i visina na onu koja vama odgovara, a pored svega ovoga vaše dijete će imati i poseban ‘’stočić’’ na kome ćete moći da ostavljate hranu i piće. Kada je dijete već malo poraslo i želi da istražuje i jede samo, stavljanje i vezivanje u hranilicu je najsigurniji način da će se napraviti što manje štete i mrlja po kući, a vaše dijete će se zabaviti. Poslije, kada je dijete već naučilo samo da jede, stavljanje tanjira i čaše ispred njega u toj hranilici će vam biti veoma dragocjeno. Vi dijete možete da gledate dok jede, a da pritom radite nešto drugo i da ste sigurni da je ono bezbjedno i da ne može da padne.

Ljuljaška za bebe

Ljuljaška za bebe je jedan od najkorisnijih predmeta koje možete kupiti za svoju bebu. To su sprave koje bebe koriste do šest mjeseci starosti, a nekada i duže. Bebu je potrebno da stavite u ležeći ili poluležeći stav i da uključite neke od zanimacija koje se nalaze na ljuljašci za bebe koju ste kupili. Danas postoji puno različitih modela ove sprave, ali najklasičnija stvar koju sve one imaju jeste mogućnost da mehanički ljuljaju vašu bebu. Pored toga one imaju razne muzičke igračke, zvečke i glodalice koje se vrte i mogu da zanimaju vaše dijete i satima. Pošto će vaše dijete biti zanimano satima u ljuljašci, vi ćete biti u stanju da uradite druge poslove po kući ili se jednostavno odmorite. Takođe, vaše dijete će najvjerovatnije voljeti da zaspi u ljuljašci zbog kretanja koje osjeća tako da vas neće boljeti ruke i leđa od nošenja bebe.

Ova tri predmeta će vam dosta olakšati obaveze oko djeteta, pored toga, u ljuljašci i hranilici dijete uči da bude samostalno i da ne morate non-stop da budete oko njega.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.