Mamama djevojčica će ovi savjeti dobro doći

Odnos majki i ćerki je poseban i drugačiji – pun ljubavi, topline i vrijednosti koje nije uvijek lako opisati. Evo nekih najvrednijih savjeta koje su mame djevojčica izdvojile…

Mamama djevojčica će ovi savjeti dobro doći

Svaka mama na svijetu je nečija ćerka, a upravo to je možda i razlog zašto kada se i same ostvare u roditeljskoj ulozi imaju poseban odnos sa svojim djevojčicama.

Međutim, naravno da nije isti osjećaj biti nečija mama i biti ćerka.

Zato su mame malih princeza na forumu sajta Huffington post podijelile neke najvažnije lekcije i savjete za sve one koje imaju privilegiju da odgajaju djevojčice:

1. Volite sebe i svoje tijelo, kako bi i vaša ćerka mogla da voli svoje.

2. Govorite im da su pametne isto onoliko često koliko im govorite da su lijepe.

3. Recite im da će biti još bolje osobe i živjeti ljepše ukoliko podržavaju svoje drugarice, a ne zavide nikome.

4. Uživajte u svakoj sekundi podizanja svoje mezimice. Svaka je posebna na svoj način. Pružite im podršku kako bi u jednom trenutku raširile krila i poletjele u pravom smijeru.

5. Trudite se da budete žena kakva biste voljeli da i ona jednog dana postane. Vi ste joj najveći uzor.

6. Ohrabrite ih da budu samostalne i nezavisne. Moja mlađa ćerka ima tendenciju da sebe poredi sa starijom sestrom. Istina je da su obije različite i da svaka od njih ima prednosti koje je čine posebnom. Svakoga dana im govorim po čemu se izdvajaju i šta je to na šta treba da budu ponosne, ohrabrujući ih da ostvare svoje lične interese.

7. Očekujte puno drame i uživajte u tome.

8. Probajte da u kući ili stanu obezbijedite više od jednog kupatila.

9. Ne zaboravite da dišete. Duboko. Sve emocije koje ispoljavaju prema vama, jednom ste i vi prema svojim roditeljima. Možda će nekad biti previše suza, detinjarija, drame i komičnih situacija, ali to je samo jedan trenutak u vremenu koji će proći.

10. Budite jake i naučite ih kako da budu samouvjerene. Naučite ih kako da poštuju sebe, ali i druge ljude, bezobzira na pol. Ukoliko imate supruga, pokažite im kako bi pravi muškarac trebalo da se ophodi prema ženi i obrnuto.

11. Najprije budite mama, a potom prijateljica. Svi želimo blizak odnos sa svojim ćerkama, ali to ne znači da treba da oživimo svoje djetinjstvo i mladost kako bismo to postigli.

12. Moj cilj, kao mame dvije devojčice, je da one cijelog života budu bliske i ne dozvole da ljubomora ikada bude problem. Stalno viđam sestre koje nisu u najboljim odnosima ili čak i ne razgovaraju međusobno i ljubomorne su jedna na drugu, a to nikako ne želim da se dogodi i mojim ćerkama.

13. Uvijek im ostavite izbor. To će vas spasiti mnogobrojnih glavobolja, a i njima će pomoći da budu samostalne i nezavisne žene koje znaju šta žele u životu.

14. Dajte im Barbike i Lego kocke, plastične kuhinjske elemente… Ali prije svega slušajte. Slušajte ih pažljivo svaki put kada su još uvijek malene, a žele da nešto kažu. To će im pomoći da shvate da imaju pravo glasa i da je ono što kažu nekome bitno.

15. Dozvolite im da budu to što jesu.

16. Djevojčice su pune drame i različitih emocija. One su drske, umiljate, slatke, dobre, nježne, nemirne, pune ljubavi… Imati priliku da podižete svog budućeg najboljeg prijatelja, kao i imati tu privilegiju da podižete jaku, moćnu, inteligentnu i prelijepu ženu je nešto najljepše što možete da zamislite.

17. Uvijek pružite bezuslovnu ljubav i podršku svojoj ćerki. Iako u tinejdžerskim godinama mogu malo da se distanciraju, one će se uvijek vratiti!

 

yumama.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se supa ostavlja za sledeći dan...

RECEPT
DANA

Uštipci sa jabukama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.