Kako odabrati zimsku jaknu za dječake

Školska godina je uveliko u toku, a to znači da je pored opremanja školskim priborom potrebno da djecu opremite i sa toplijom garderobom jer jesen uveliko najavljuje najhladnije godišnje doba – zimu.

Kako odabrati zimsku jaknu za dječake

Odabir garederobe za djecu nije lak zadatak za jednog roditelja, pogotovo kada se radi o najvažnijem komadu odjeće za hladno vreme, a to je zimska jakna.

Šta je najvažnije i na šta treba obratiti posebu pažnju kada je izbor zimske jakne za dječake u pitanju?

Vodite računa o veličini, materijalu i sveukupnom kvalitetu

Kao i za sve druge vrste garderobe, veoma je važno da se odabere adekvatna veličina zimske jakne za dječake. Ona utiče na lakoću pokreta i neomatano kretanje. Ali je važna i vizuleno odnosno estetski gledano.

Osim toga treba da bude i topla jer je to njena osnovna svrha. U ovom periodu lako dolazi do prehlada i zato je potrebno osigurati da djetetu bude toplo uz adekvatnu  zimsku jaknu za dječake.

Jednako je važno voditi računa i o materijalu od kojeg je jakna napravljena. Danas su česte u proizvodnji i ponudi one napravljene od vodonepropusne tkanine. Ti modeli su visoko otporni i na vjetar što ih čini odličnim i pogodnim za kišovito i snežno vrijeme. Na to utiče i materijal kojim je ispunjena unutrašnjost.

Ono što je djeci uvijek potrebno jeste da ima džepova koji su važan estetski detalj, ali imaju i praktičnu funkciju za mališane.

Dijete u njoj treba da se oseća komforno

Ne bi moglo da se kaže da je jedna stvar važnija od druge na ovoj listi kriterijuma jer se čini da su sve podjednako važne. Samo jedan od njih odnosi se na izbor koji će podrazumijevati da se dijete osjeća komforno tokom nošenja. Odnosno, to znači da neometano može da hoda, trči i igra se. Dječaci su generalno aktivniji od djevojčica i na putu od škole do kuće vole da trče i igraju se, kao i u školskom dvorištu.

Osim što mora biti udobna, potrebno je da bude vizuleno lijepa i da se svidi djetetu. Ali treba da bude i pouzdana. Zato je online kupovina manje pouzdana metoda jer za odabir adekvatne veličine ipak dijete mora probati komad odjeće u radnji.

Između modnih trendova i praktičnosti

 Za djecu starijeg uzrasta važno je napomenuti da oni vole da učestvuju u svim stvarima koje se njih tiču, posebno ako se radi o izboru garderobe. Oni imaju neki svoj stil i način na koji žele da se izraze kroz garderobu koju nose. Odabir zimske jakne za dječake za roditelje može biti izazovan, ali svakako treba da uvaže ono što dijete želi u kombinaciji sa svim prethodno navedenim kriterijumim.

Najbolje bi bilo da prvo zajedno pregledate sve potencijalne modele koji odgovaraju svemu što je označeno kao važno, a onda zajednički donijeti najbolju odluku.

Osim što će izbor pratiti i modne trendove, on treba da se uklopi i u budžetska sredstva koja su roditelji u mogućnosti da izdvoje u te svrhe.

Za mlađu djecu u izbor ulaze i oni modeli koji imaju crtane likove ili neke detalje koji oni vole i to je za njih važno.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.