Kišobran ili standardna kolica? Šta je bolje?

Odabir pravih kolica za vas i vašu bebu može da bude i naporan i potencijalno skup zadatak. Cijene kolica mogu veoma da variraju u zavisnosti od brenda i modela, a sigurno ne želite da potrošite bogatstvo na nešto što vam možda neće biti tako korisno.

Kišobran ili standardna kolica? Šta je bolje?

Jedna od najčešćih dilema kada je izbor pravih kolica u pitanju jeste da li je bolje da se odluči za obična ili za lagana kišobran kolica? U ovom tekstu ćemo pokušati da vam pomognemo da odlučite koja bi kolica bila najbolji izbor za vas i vašu bebu.

Odakle početi?

Prije nego što počnete da razgledate kolica, morate da razmislite o dvije važne stvari:

Prva se tiče potreba vas i vaše porodice. Potrebno je da razmislite u kojim ćete sve situacijama koristiti kolica? Koliko ćete djece prevoziti i gdje sve planirate da koristite ta kolica? Druga važna stvar tiče se budžeta. Jednom kada odredite budžet, biće mnogo lakše da ostanete pri istom, nego da kasnije shvatite da ste za ovu stavku izdvojili preveliku sumu novca.

Vratimo se sada na prvu stavku. Trenutno možda ne možete da zamislite u kojim ćete sve situacijama koristiti kolica, ali pokušajte makar da napravite približnu sliku.

Da li ćete uglavnom šetati po kvartu, uz povremena svraćanja do prodavnice ili planirate da se automobilom vozite na dalje destinacije koje su vam ljepše za šetnju? Da li ste sportski tip? Da li biste željeli da vam kolica odgovaraju za džoging? Ako živite u zgradi, da li imate lift? Ili ćete morati da sklapate kolica i da ih nosite uz stepenice?

Jednom kada se naoružate svim ovim informacijama, imaćete mnogo jasniju predstavu o tome kakva kolica su vam potrebna i sam izbor biće vam mnogo lakši.

Vratimo se sada na dilemu između standardnih i kišobran kolica.

Prednosti običnih kolica

Regularna kolica su glomaznija i čvršća i najčešće se biraju za tek rođene bebe. Sjedište u regularnim kolicima može se potpuno spustiti u ležeći položaj i mijenjati nagib kako beba raste. Najćešće su regularna kolica kompatibilna sa autosjedištem istog brenda, a još jedna prednost je što nude i dosta prostora za odlaganje.

 

Prednosti kišobran kolica

Sa druge strane, modeli kišobran kolica su ultra lagani i predstavljaju vrstu kolica koja se često bira za sekundarna kolica ili kolica za stariju djecu. Najveća prednost kišobran kolica sastoji se u činjenici da se veoma lako sklapaju (kao kišobran) i lako se nose.

Obzirom da ova vrsta kolica postaje sve popularnija, proizvođači posljednjih godina su napravili ozbiljnije modele koji se mogu koristiti i kao primarna kolica od prvog dana.

Mana kišobran kolica je da, iako imaju džepove i pregrade za odlaganje, ona obično nisu toliko prostrana kao ona koja postoje na običnim kolicima.

 

Dakle, ako želite kolica za svakodnevnu upotrebu, koja su lagana, brza i jednostavna za sklapanje i laka za nošenje, možda bi bilo najbolje da se usmjerite ka kišobran kolicima. 

Ukoliko su vam pak potrebna kolica koja imaju dovoljno prostora za skladištenje i koja su bezbjedna za upotrebu od prvog dana, koja su kompatibilna sa autosjedištima i imaju još dodatnih karakteristika, onda bi trebalo da se usmjerite isključivo na regularna kolica i 2 u 1 i 3 u 1 modele.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.