Koje prirodno ulje najbolje odgovara vašem tipu kose

Ukoliko ste čitali tekst “Evo zašto Indijke imaju divnu kosu” onda ste uočili da je jedna od tajni njihove lijepe, zdrave i duge kose ta što kosu njeguju biljnim uljima. Biljno ulje za kosu osnovni je kozmetički preparat svake Indijke, s razlogom: dubinski njeguje kosu, 100% je prirodno i njeguje ne samo vlasi, nego i vlasište kose. U nastavku teksta možete otkriti koje to biljno ulje odgovara vašem tipu kose.

Koje prirodno ulje najbolje odgovara vašem tipu kose

Imate problema sa vlasištem

Ukoliko imate perut, gljivična oboljenja vlasišta ili seboreični dermatitis, onda je za vašu kosu idealna mješavina bademovog i ricinusovog ulja. Ricinusovo ulje kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu gustoću, daje sjaj kosi i ubrzava njen rast. Ricinusovo ulje pomaže i u tretmanu peruti i drugih problema sa vlasištem.

Bademovo ulje obiluje vitaminom A koji štiti folikule. Masaža vlasišta bademovim uljem podstiče obnovu vlasi te kosi vraća mekoću, sjaj i volumen. Hraneći korijen kose bademovo ulje sprječava opadanje i pucanje vrhova, a uz to smiruje i nadraženost tjemena.

Ispucali vrhovi, suva i oštećena kosa

Za njegu oštećene kose dobar izbor je kokosovo ulje, gorušičino i ricinusovo ulje. Kokosovo ulje sprječava oštećenja kose, te pomaže oštećenoj kosi da se oporavi.

Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana hemijskim putem (bojenje kose, minival, izbjeljivanje).

Kokosovo ulje oporavlja oštećene vrhove i daje sjaj i hidrataciju suvoj i oštećenoj kosi. Gorušičino ulje idealno je za njegu suve kose, s obzirom na to da pomaže kako koži, tako i kosi da se dubinski hidriraju.

Vaša kosa je rijetka ili opada

Ukoliko imate problema sa gubitkom ili opadanjem kose onda je za vas dobar izbor ricinusovo ulje koje pomaže bržem rastu kose i umanjuje njeno opadanje. Ricinusovo ulje podstiče rast kose, čak i na mjestima na kojima kosa ranije nije rasla. Kosu koja opada možete njegovati i mješavinom ricinusovog i badmeovog ulja. Ono ubrzava rast kose, pošto dubinski hrani folikule vlasi i umanjuje iritacije vlasišta.

Imate normalnu, zdravu kosu

Ukoliko imate normalnu kosu koju želite njegovati, da bi takva i ostala, onda je za vas odličan izbor maslinovo ulje, u koje možete dodati (na 100 ml) jednu kašiku bademovog ulja, za dodatni sjaj i njegu.

Osim za njegu kose, biljna ulja idelana su i za njegu dječije kose, a u Indiji se čak i bebina koža njeguje biljnim uljima.


Danijela Jokić- Vaislay/Kreni zdravo

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.