Kako izabrati pravi puder?

Kako izabrati pravi puder?

To je izgleda najteži izbor kada je šminka u pitanju. Postoje brojni savjeti kako se bira tečni puder, tj.podloga za make up ali čini se da veliki broj žena i dalje griješi. Probaćemo da vam malo olakšamo izbor u budućnosti.

Kako se bira puder?

Najvažnije je da izaberete podlogu koja odgovara vašem tipu kože i nijansi tena. To znači da obavezno pročitate da li je puder na bazi vode i bez svjetlucavih čestica (za kombinovanu i masnu kožu) ili na bazi ulja i hidratantan (za suvu kožu). Takođe, treba odrediti da li je ton vaše kože topao ili hladan, pa prema tome birate puder koji ima roze (hladan) ili zlatan (topao) ton.

Ako niste sigurni koja vam nijansa odgovara, nanesite malo podloge na zglob šake sa unutrašnje strane i viličnu kost. Ako se boja stopi sa vašom kožom, to je prava nijansa za vas.

Nanošenje pudera

Prije tečnog pudera, nanesite hidratantu kremu da bi se on bolje rasporedio i da ne ostanu fleke. Nakon toga dobro je nanijeti primer za šminku, kako bi bila postojanija tokom dana. Nanesite tečni puder četkicom ili prstima. Izbjegavajte sunđere, na njima uglavnom ostane više pudera nego na vašem licu. Lijepo ga razmažite i provjerite na dnevnom svjetlu. Ukoliko imate neke nepravilnosti na licu u vidu podočnjaka, akni ili tome slično, nanesite korektor. Ne zaboravite, neki se nanose prije a neki poslije pudera. Na kraju uvijek treba nanijeti malo rumenila ili bronzer, da istaknu crte lica i preko blago kameni puder da sve fiksira.

Lifting ili lagani puder

Naše godine su takođe ono što utiče na izbor pudera, pa tako danas postoje i one sa lifting efektom i boljom pokrivenošću, ali i za mladu kožu, lagane i sa manjim stepenom pokrivanja. Takođe, podlogu treba birati i u odnosu na godišnje doba, „težu“ zimi, a „lakšu“ ljeti. Ono što je obavezno bez obzira na godišnje doba je UV zaštita.

Na kraju treba naglasiti da što je vaše lice njegovanije, puder će na licu ljepše izgledati. On može prekriti sitne nepravilnosti, ali njegova osnovna uloga je da ujednači nijasu kože lica, kako bi ona ljepše izgledala i da je zaštiti od negativnih spoljnih uticaja.

 

lepotica.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.