Prirodne obrve u četiri koraka

Obrve su više nego ikada u fokusu šminkera i beauty blogera. Trenutno su najpoželjnije pirodne, pune obrve, koje djeluju gusto, a usput su savršeno oblikovane. Na taj način daju savršen okvir za vaše lice, i završni detalj vašem šminkanju. Evo kako da u samo 4 koraka dobijete pune obrve, koje izgledaju prirodno.

Prirodne obrve u četiri koraka

Najpoželjnije obrve: pune i prirodne

Pune obrve su veliki hit tako da je must-have komad šminke u neseseru svake moderne djevojke upravo olovka ili pomada za obrve. Ako se samo njom služite kako biste popunile obrve i korigovale nihov oblik, one mogu izgledati previše vještački i oštro. Zato vam donosimo četiri koraka za kreiranje savršeno prirodnih gustih obrva koje neće izgledati nimalo veštačko.

Tutorijal za pune prirodne obrve

1. Odredite željeni oblik obrva

Najpre obrve dobro iščetkajte tzv. „spuli“ četkicom koja izgleda kao četkica od maskare, kako biste podigle sve one spuštene dlačice. Potom, uzmite olovku koju čete prisloniti uspravno na vašu nozdrvu, paralelno sa nosem sve do početka obrva. Vrh olovke će vam pokazati gdje bi trebalo da počnu vaše idealne obrve. To mjesto obelježite sa četkicom i malo tečnog korektora.

Zatim, olovku položite dijagonalno, dodirujući nozdrvu, tako da prolazi preko vaše zjenice oka. Ta tačka je mjesto gdje obrva treba da bude najviša. Takođe markirajte tu tačku korektorom. I na kraju, olovku prislonite na nozdrvu a njen kraj pomjerite sve do spoljašnjeg ugla vašeg oka – to je mjesto gdje vaša idealna obrva treba da se završi.

Tankom uglastom četkicom na koju ste nanijeli korektor sada spojte ove tačke, formirajući oblik idealne obrve za vaše oko. Regija obelježena korektorom predstavlja mjesto gdje ćemo počupkati sve dlačice koje štrče van ovog „idealnog“ oblika.

2. Počupkajte višak dlačica pincetom

Pincetom počupajte sve dlačice koje su prekrivene korektorom. Ovako oivičena regija spriječiće da počupamo više ili manje nego što nam treba. Nakon što ste završili čupkanje, obrišite tečni korektor vlažnom maramicom i pređite dalje na popunjavanje obrva.

3. Popunite obrve olovkom

Na isti način kao sa korektorom, sada olovkom za obrve obelježite početak, vrh i kraj vaših obrva. Olovkom počnite da popunjavate obrve kratkim potezima od početka do vrha luka, u okviru nacrtanih tački. Spuli četkicom začešljajte obrve prema dolje, da biste mogli da ih popunite da izgledaju prirodno i kada ih začešljate na gore. Svako malo prođite spuli četkicom čisto da provjerite da niste pretjerali sa iscrtavanjem. Potom istim kratkim potezima olovkom iscrtajte regiju od vrha luka do kraja obrve.

Četkicom na koju ste nanijeli malo korektora „počistite“ ispod obrve, kako biste dobili oštrije i preciznije ivice i bolje definisane obrve.

4. Fiksirajte obrve gelom

Kako vaše isctane obrve ne bi djelovale vještački ravne, dodajte na samom  kraju gel za obrve u boji. Najbolji je onaj koji sadrži mikrovlakna, koja će se prikačiti na vaše dlačice i napraviti da djeluju gušće i prirodnije. Na kraju blago iščetkajte obrve nagore sa spulijem, i to je to: vaše obrve su pune, guste i djeluju prirodno.

Video tutorijal za oblikovanje prirodnih punih obrva pogledajte ovde:

 

lepotica.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.