Sjedjenje sa prekrštenim nogama je loše po zdravlje-Mit ili istina?

Ukoliko redovno sjedite sa prekrštenim nogama i brinete da li je to zapravo zdravo, vrijeme je da se opustite.

Sjedjenje sa prekrštenim nogama je loše po zdravlje-Mit ili istina?

Iako postoji nekoliko specifičnih izuzetaka, prekrštanje nogu nije toliko loše po zdravlje kao što su neki naučnici tvrdili.

Analizirajući studije koje su povezivale proširene vene, oštećenje nerava i povišen krvni pritisak, naučnici sada tvrde da je mala vjerovatnoća da sjedjenje sa prekrštenim nogama može da nam naškodi, naravno ukoliko se u toj pozi ne sedi predugo, dok noge ne utrnu.

Istraživači i dalje ne mogu da se saglase o tome šta dovodi do pojave proširenih vena, ali vjeruju da glavni uzrok nije sjedjenje sa prekrštenim nogama. Naravno, to ne znači da je u redu da sjedite u istom položaju satima (što može da dovede do paralize nerava), ali isto tako ne treba ni previše da brinete da će sjedjenje sa prekrštenim nogama negativno uticati na vaše zdravlje.

B92

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.