Ovim trikom uklonite tamne podočnjake za 30 sekundi

Iako je svima poznato, uvijek vrijedi ponoviti. Previše vremena za kompjuterom, stalna provjeravanja pametnih telefona, odmor uz tablet i uz sve to, sati i sati provedeni uz televizor, loše utiču na mentalno zdravlje i kvalitet sna. Stalna uključenost u tehnologiju “pogubna” je i za izgled kože lica, posebno njenog najosjetljivijeg dijela, onog oko očiju.

Ovim trikom uklonite tamne podočnjake za 30 sekundi

Za sve je kriv tzv. sindrom kompjuterskog vida. Dok gledamo u ekran, trepćemo 66 posto manje, što smanjuje prokrvljenost područja oko očiju i na kraju rezultuje natečenim očima i tamnim podočnjacima.

“Oko očiju je toliko vena, arterija i žilica, zbog toga nastaju tamni podočnjaci”, objašnjava Džuli Klark, svjetski priznata holistička terapeutkinja te dodaje kako vrijeme provedeno u stresnim situacijama kada pred kompjuterom radimo i do nekoliko stvari odjednom može dovesti do stiskanja zuba ili drugih nesvjesnih facijalnih ekspresija.

Dugoročno, to znači i više bora na licu. Međutim, možete pomoći sebi, bilo kada i bilo gdje, i to akupresurom.

Ako pritisnete tačku između obrva, opustićete cijelo područje oko očiju. Tačnije, izduženi koščati dio između očnih šupljina, ispod najdebljeg dijela obrva – savjetuje Klarkova.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, ako se u tom dijelu lica nakupi previše napetosti, ona blokira prolaz energije.

U samo trideset sekundi riješite se napetosti i smanjite tamne podočnjake.

Palčevima ili kažiprstima pritisnite dio iznad očiju koji smo ranije opisali

Duboko dišite i pokušajte da se opustite. Pritisak mora biti što jači. Osjećaj će biti pomalo neprijatan, ali nastavite, 30 sekundi.

Ponovite to tokom dana, ako je potrebno.

 

zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.