Boja mokraće otkriva trenutno stanje vašeg tijela

Boja mokraće otkriva trenutno stanje vašeg tijela

Boja mokraće može biti vrlo dobar pokazatelj stanja u vašem tijelu, naročito kada je riječ o dehidraciji organizma ili infekciji. Donosimo tabelu nijansi iz koje možete pročitati stanje vašeg organizma.

Boja mokraće u rasponu nijansi od 1 do 3

Prozirna ili svijetlo žuta mokraća pokazuje da je tijelo zdravo. Proziran urin je čak bolji jer pokazuje da ste pili puno vode i da je vaš organizam hidratizovan. Voda reguliše sve organe i njihovu temperaturu i kroz tijelo prenosi hranjive tvari.

Boja mokraće u rasponu nijansi od 4 do 7

Ako tamniju i vrlo tamno žutu mokraću vidite ujutro na prvom mokrenju, ne brinite jer takva boja se nakupi preko noći.

Ako takvu boju vidite redovno, morate odmah da počnete da pijete puno vode. Tamno žuta mokraća govori da vašem tijelu nedostaje tečnosti i da je tijelo dehidriralo.

Bijela mokraća

Bijela ili zamućena mokraća znači veliku koncentraciju bijelih krvnih zrnaca koje se bore sa infekcijom, pa vjerovatno imate urinarnu infekciju.

Ako imate potrebu za učestalim mokrenjem, bolno mokrenje, pečenje tokom mokrenja obavezno idite doktoru. Ali voda je vaš saveznik i u ovoj situaciji. Pijte puno tečnosti i boravite na toplom.

 

zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.