Provjerite lako da li je meso koje kupujete svježe

Provjerite lako da li je meso koje kupujete svježe

Ako niste sigurni da li je meso koje ste pazarili svježe, kvalitetno i sigurno za pripremu, donosimo vam provjerene savjete uz koje ćete izbjeći eventualne greške.

Nije lako prepoznati da li je meso svježe i kvalitetno, a najbolje je pronaći provjerenu mesaru sa domaćim mesom, no kako je to ponekad komplikovan poduhvat, poželjno je naučiti nekoliko trikova koji će vam pomoći da odredite u kakvom je stanju ono što kupujete.

"Iako veliki broj ljudi misli da je to nezdravo, masnoća mesu daje mnogo od njegove arome. Kvalitetno meso trebalo bi da ima  unutarmišićne masti, a to se vidi po bijelim prugama nalik venama kojima je meso prošarano", objašnjava Elizabet Rozik iz Njemačkog poljoprivrednog centra.

Ona je dodala i da kada kupujete upakovano meso povedete računa da u njemu nema vode. "Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro", naglasila je Rozik.

"U zavisnosti od vrste mesa - svako ima idealnu boju. Teletina treba da bude svijetla, ali ne bijela, a isto je i sa mesom živine. Govedina treba da bude crvena, ali ne isuviše tamna. Dobra svinjetina je blijedoružičasta. Od sivkastih nijansi treba bježati", dodaje.

Rozik je otkrila i najjednostavniji način da provjerite da li je zapakovano meso još uvijek svježe. Kada ga pritisnete prstom, mora brzo da se vrati u prvobitno stanje i u njemu ne smije da ostane nikakvo udubljenje.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.