Kako da cijeli dan izgledate savršeno

Kako da cijeli dan izgledate savršeno

Neki od najboljih šminkera, frizera, stilista i dermatologa su dali svoje prijedloge kako žena može da izgleda lijepo i njegovano tokom cijelog dana, a ne samo prvih nekoliko sati pošto se sredila. Sajt Total Beauty izdvojio je osam savjeta kako možete dobro da izgledate duže vrijeme.

1.Nanošenje sjenke

Često se događa da se već oko podneva na kapcima jedva vidi sjenka koju ste nanijeli ujutro. Osim toga, zna da se nakupi na kapcima, što ne izgleda lijepo. Šminkerka Kristal Kim nudi rješenje za ovaj problem - sjenku nanosite četkicom koja umjesto dlačica ima sunđer.

2. Spriječite neprijatne mirise

Dermatolog Džošua Cihner objašnjava da do znojenja dolazi kada žlijezde reaguju na stres (fizički i psihički), a kada se znoj proizvede, dolazi do površine kože i stvaraju se neprijatni mirisi. Kako biste to spriječile, preporučuje se  nanošenje dezodoransa kojima je glavni sastojak aluminijum, jer sprječava znojenje.

3. Lak za kovrdžavu kosu

Žene često čine jednu veliku grešku sa lakom za kosu – nanose ga pošto naprave frizuru. Ako vam se događa da se loknice brzo opuste, probajte da kosu prvo naprskate lakom, pa  je onda uvijete viklerima ili uvijačem jer će tako kosa dobiti formu loknica.

4. Šampon za suvo pranje

Da li vam se događa da ne stignete da operete kosu, a baš vas čeka važan sastanak ili imate druge obaveze? Spas je u šamponu za suvo pranje kose. Možete čak da ga držite u fioci na poslu. Tako ćete, na primjer, lako osvježiti samo šiške, a ostatak kose zavežite u rep i niko neće znati da ste imali masnu kosu.

5. Učvršćivači šminke

Postoji nekoliko učvršćivača koji se stavljaju prije ili poslije nanošenja šminke, a postoje i vrste koje se mogu staviti bilo kada jer popravljaju nanesenu šminku. Šminker Napoleon Perdi ima svoju liniju proizvoda među kojima su i sve vrste učvršćivača. On tvrdi da su oni spas u zadnji čas i da se šminka bolje održava tokom cijelog dana na licu ako ga nanesete prije šminkanja.

6. Parfem

Da bi parfem ostao duže na koži, a vi lijepo mirisali, redovno se mažite losionima i kremama za tijelo jer parfem brže nestaje sa kože ako vam je koža suva. Kada nanosite parfem, neka to bude na djelovima tijela koji “pulsiraju” jer se zbog toga stvara reakcija kao da se parfem malorasprši u vazduhu. Parfem možete nanijeti trljanjem na zglobove, iza ušiju, koljena ili na unutrašnjost laktova.

7. Lak za nokte

Da biste dobro izgledali i još bolje se osjećali, nije dovoljno samo da se našminkate. Bitan detalj u utisku koji ostavljate su i uredni nokti.
Dok birate odjeću, frizuru i šminku morate sve da uskladite i da provedete neko vrijeme pred ogledalom. Ali sa lakom za nokte je lakše, jer ste neko vrijeme mirni kad ih namažete – rekla je stilista Aiko, koja ima poznati salon “Nails” u Los Anđelesu.

8. Stavljanje podloge

Ako nanosite podlogu, nemojte da je stavljate samo na obraze, nos i čelo, već po cijelom licu pa i na kapke. Stilista i vizažista Tejlor Čeng-Babajan kaže da će tako sva šminka izgledati bolje.

onaportal.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.