Na biciklima prolaze kroz sedam zemalja

Humanitarna vožnja biciklom i kroz Crnu Goru

Od Poljske, preko Slovačke, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Albanije do Makedonije – to je humanitarni put trojice zaljubljenika u biciklizam, u sklopu humanitarne akcije “Putovanje za druge“, koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje 24-godišnjeg momka i sedmogodišnje djevojčice iz zemlje odakle je sve i krenulo. Sedmodnevna vožnja kroz sedam zemalja realizuje se u okviru projekta Fondacije DHL, a ovi entuzijastični biciklisti velikog srca 11. jula su prošli i kroz Crnu Goru. 

Na biciklima prolaze kroz sedam zemalja

 „Krenuli smo iz Poljske 7. jula, išli smo preko Slovačke, Mađarske, Srbije i došli u Crnu Goru. Zaista smo oduševljeni ljepotom vaše zemlje, pa slobodno mogu reći da je ovo bio najljepši dio puta, ali ujedno i najteži, jer smo poželjeli da na više mjesta zastanemo i uživamo u pogledu. Moram napomenuti da nam je dionica kroz kanjon Marače bila posebno izazovna zbog velikog uspona, ali smo uživali u svakom pređenom kilometru“, kazao je Edvin Osiecki, jedan od trojice biciklista, koji je inačekomercijalni direktor u kompaniji DHL za Poljsku.

Pored njega, u humanoj misiji na dvotočkašima su i Pawel Matciyunski i Stetsek Wojtanek. Ovakve vožnje prethodnih nekoliko godina organizuju u svojoj zemlji, a sada su prvi put akciju proširili izvan granica Poljske.

Naš cilj je da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija i ovo je jedan od načina na koji možemo da pružimo naš doprinos. Za ovu dugu rutu važna je priprema, planiranje u najsitnije detalje, obezbjeđivanje rezervnih djelova, a najljepši dio svega je što uživamo u vožnji i što znamo zašto ovo radimo“, objasnio je Edvin.

Edvin, Pavel i Staszek uputili su se ka Albaniji i Makedoniji. Ukupno će preći 1400 kilometara, a sve to učiniće da pomognu liječenje momka koji se zove Kube i djevojčice Natali.

Zahvaljujući “Putovanju za druge” do sada je prikupljeno više od 20.000 eura, kroz DHL Fondaciju.

Na ovaj način, kompanija DHL – jedan od lidera u dostavama pošiljki, želi da pokaže i svoju opredijeljenost da do 2025. godine čak 75 odsto dostava i preuzimanja pošiljki obavlja vozilima na alternativni pogon i tako smanji emisiju štetnih gasova.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.