5 najisplativijih porodičnih automobila

Uvijek se postavlja pitanje oko toga koji bi automobil bio idealan za porodicu. Novac je često prepreka ili barem tema za razmišljanje, ali se porodica  uvijek stavlja ispred svega, pa se nekako i nađe novac za ono što je potrebno. Ista stvar je u pitanju i kada su tema porodični automobili.

5 najisplativijih porodičnih automobila

Ako ste razmišljali da kupite porodični automobil u 2016. godini, postoji dosta dobrih modela za koje se možete odlučiti bez puno razmišljanja, ukoliko to novčane prilike dozvole. Svaki automobil ima svoje prednosti, a ovo je 5 vjerovatno najisplativijih porodičnih modela automobila koje možete kupiti ako se odlučite da prodate svoj stari auto uz otkup automobila kako ne biste čekali na kupca. Pa pogledajte o čemu se radi.

#1 SEAT Leon hatchback – 22,800 EUR

Španski proizvođač automobila je odlično rješenje za porodični automobil koji bi zadovoljio potrebe jedne porodice. SEAT Leon je idealno rješenje ako želite vanvremenski dizajn vozila sa kojim ne možete da promašite, a koji je u isto vrijeme pogodan za potrebe jedne porodice. Ovaj model SEAT-a je praktičan, zanimljiv i sa velikom prostorom za gepek veoma pogodan za porodice sa djecom koje imaju dosta prtljaga i to često.

Ono što je karakteristično jeste da se ispod haube automobila praktično nalazi Volkswagen-ov Golf prema svim performansama i djelovima, tako da tu nema greške. A pritom se dobija po cijeni nižoj za više od 1500 eura.

#2 KIA Cee'd hečbek – 19,182 EUR

Vjerovatno najsiplativiji automobil tj. proizvođač automobila koji sve sigurnije grabi na domaće tržište automobila jeste KIA. Koreanski proizvođač automobila ima ponudu vozila koja su tu da u potpunosti nadomijeste više cijene konkurencije kada su u pitanju cijene porodičnih automobila. U okviru te, znatno niže cijene u odnosu na, recimo, SEAT i Škodu o kojoj ćemo sljedećoj pričati, KIA Ceed nudi odlične pakete opreme, a automobil se odlično ponaša i na nešto lošijim putevima pa je to praktično za duža putovanja na koja će odlaziti porodice sa djecom koja imaju slabiji san.

Pored toga ako se brinete za odnos uloženog i ostvarenog, KIA nudi posebne garancije u pogledu sedmogodišnje garancije odnosno garancija za vožnju do prvih 100,000 kilometara. Malo li je?

#3 Skoda Octavia Hatchback – 21,441 EUR

Škoda Oktavia je postala klasik kada su u pitanju porodični automobili, a da pritom nisu u pitanju mini-van vozila. Jeftiniji za oko 1300 eura u odnosu na SEAT-a koji je prvi na listi, investicija u novu Škodu Oktaviju bi bila prava odluka ukoliko to novčano stanje dozvoli.

Iako je i njegov dizajn praktično izvanvremenski, moglo bi se reći da se škoda nije mnogo trudila kada je unaprađenje eksterijera u pitanju. Ipak, praktičnost automobila unutar vozila, kao što je prostor za noge putnika koji sjede pozadi tj. starije djece, nadomešćuje se momentalno. Ekonomičnost Škode je oličena kroz 80,7 mpg, kada je u pitanju 1,6 litarski motor. No, idemo dalje.

#4 Citroen C4 Picasso MPV – 23,800 EUR

Francuski proizvođač automobila je dobro odomaćen na drumovima Balkana sa svim svojim modelima vozila kao jedan od najinteresantnijih prostranih i praktičnih automobila za porodice. Njevog karakter mini-van-a koji popularno vole da voze američke porodice sa puno djece se odlično uklapa u potrebe jedne porodice i kod nas. Citroen C4 je nešto veći i komforan automobil što i jeste njegova glavna prednost naspram ostalih vrsta automobila na listi porodičnih vozila.

Cijena Citroen C4 Picasso vozila je u prosjeku znatno viša od svih automobila sa ove liste vozila, ali je i znatno praktičniji i futurističniji od ostalih automobila, posebno zahvaljujući okretanju komfora putnika, a manje ostalim karakteristikama. Šoferšajbna ovog Citroena je takođe zaslužna za njegov futuristički i zanimljiv izgled, pošto je koncept novih automobila usmjeren na što veću preglednost i otvorenost vozila prema spoljnom svijetu.

#5 Hyundai i30 hatchback – 19,700 EUR

Za kraj predstavljamo još jednog proizvođača automobila iz Južne Koreje. Ovaj put je to Hyundai, i njegov hečbek model i30. Hyundai i30 ubjedljivo najveću prednost od svih vozila sa liste ogleda u svojoj pristupačnoj cijeni koja iznosi oko 19,600 eura. Ipak cijena ovog automobila je nešto viša nego kod njegovog „sunarodnika“ Kije. Osim što je nešto skuplji, ova hečbek varijanta Hyundai vozila ima i nešto niži garantni period u odnosu na Kiu, te je to jedini razlog zbog kog bi se rangirao nešto niže naspram nje, iako je njegov 1,6 litarski motor efikasniji.

Iako ova lista automobila podrazumijeva samo predloge za to koji su najbolji porodični automobili, ipak može poslužiti da barem u neku ruku usmjerite sopstvenu odluku i odlučite gdje biste svoj novac uložili.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.