Od 7 navedenih, koji ste vi tip spavača- brbljivac, sova, hrkač...

Svako od nas je drugačiji tip spavača, neko se vrti po cijelu noć, dok drugi spavaju čvrsto kao top i ništa ih ne može probuditi. Koji tip spavača ste vi?

Od 7 navedenih, koji ste vi tip spavača- brbljivac, sova, hrkač...

Ako niste znali koji sve tipovi spavača postoje, vrijeme je da naučite nešto novo. Pronađite sebe među ovih sedam tipova:

BRBLJIVAC

Ovaj tip spavača redovno svojim noćnim avanturama uveseljava partnera. On priča u snu i najčešće toga nije ni svjestan. Na njegovom repertoaru najčešće su teme koje ga muče na javi poput problema na poslu, svađa s prijateljima… Ujutru se često osjeća postiđeno, ali dobra strana toga je da je takvo ponašanje rijetko i ne traje dugo. Jedini problem je to što onaj koji leži pored njega može da čuje nešto što ne bi trebalo.

HRKAČ

Kod ovog tipa spavača ne pomaže ni gurkanje laktovima, okretanje na bok pa čak ni zviždanje. Hrkač svojim noćnim zvukovima redovno budi partnera, ali i sve ukućane. On spada u grupu od 40 odsto muškaraca i 25 odsto žena koje muči hrkanje.

SOVA

Ovom tipu spavača krevet ne donosi nimalo odmora. On po cijele noći ne može oka sklopiti, nesanica je njegov vjerni pratilac. I dok noć još i nekako može da podnese, jutra su mu gotovo nepodnošljiva. Umor je toliki da ne može da se koncentriše na poslu ili u školi.

DUBOKI SNOVI

Ovaj tip ima dubok san i najčešće prespava nevrijeme i grmljavinu, svađu komšija pa čak i zemljotres. On se toliko raduje odmoru da lako zadrijema i popodne, a ujutru najviše od svega voli da odloži buđenje za dodatnih 10 minuta.

LAK SAN

Ovom tipu spavača ne pomažu ni maske za oči, ali ni čepići za uši. On čuje i najmanji šum, zatvaranje vrata ili puštanje vode u WC-u. Njegov san je lagan, ali može mu pomoći vježbanje i fizička aktivnost. Umor će ga brže savladati i njegov san će biti kvalitetniji.

SPAVAČ POD STRESOM

Ovaj tip spavača misli da spavanjem samo gubi dragocjeno vrijeme. On se budi u tri sata ujutru i priprema projekat za posao, ali zato često jedva otvara oči kad je najpotrebnije.

SPAVAČ ŠTREBER

Ovaj spavač ne spava duže od preporučenih sedam sati, ustaje u cik zore, s prvim pijetlovima. Ne želi da ga išta ometa za vrijeme sna pa sklanja telefon i TV iz spavaće sobe, a zavjese uvijek navlači tako da nijedan zrak sunca ne može da se probije.

 

telegraf.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad pokipi mlijeko

RECEPT
DANA

Morski đuveč

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.