Ovo su najbolje namirnice za mozak, seksualni nagon i probavu!

Ovo su najbolje namirnice za mozak, seksualni nagon i probavu!

Ovo nije još jedna lekcija o hrani. Riječ je namirnicama koje su same po sebi čisti izvor blagodeti za ljudsko zdravlje, a mi smo izdvojili nekoliko izvrsnih za zdravlje mozga, seksualnog nagona i probavnog sistema. Nećete pogriješiti ako ih uvrstite u svoj jelovnik. 

Spanać
Izvrstan izvor omega 3 masnih kiselina, spanać pomaže i u stvaranju mišićne mase. Spanać štiti i od srčanih bolesti, moždanog udara i osteoporoze. Bogat folnom kiselinom, spanać povećava i protok krvi u muškom polnom organu. Dobar je i za mozak jer je prepun luteina, spoja koji se bori protiv gubitka pamćenja.

Borovnica
Ljubičaste bobice borovnice krcate su antioksidansima pa blagotvorno djeluju u prevenciji raka i dijabetesa. Sadrže i vlakna te vitamin A i C.


Crni pasulj

Za zdravlje srca nećete pogriješiti ako odaberete bilo koji pasulj i pripremite ga na bilo koji način. Međutim, crni pasulj zbog antocijana koji sadrži, najbolje pomaže funkcijama mozga pa je njegova uloga tu nezamjenjiva.

Orasi
Poznati kao dobar podsticaj za seksualni nagon, orasi zapravo vraćaju energiju i pomažu u oporavku tijela. Obiluju omega-3 masnim kiselinama i antiupalnim polifenolima.

Zob
Puna topivih vlakana, zob smanjuje rizik od srčanih bolesti. Osim toga, pospješuje probavljanje hrane.

Jogurt
Njegova uloga u jačanju imunološkog sistema je neizostavna. Već jedna šolja jogurta dnevno zadovoljava potrebu za kalcijumom, jača imunološki sistem i štiti od raka. Izvrstan je i regulator probave.

dnevno.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.