Namirnice koje smanjuju nadutost stomaka

Neke namirnice pospješuju osjećaj nadutosti u stomaku, ali ima i onih koje će vam pomoći da ga "ispumpate."

Namirnice koje smanjuju nadutost stomaka

Pirinač

Stručnjaci sa američkog Koleža za gastroenterologiju kažu da je pirinač odlična namirnica za borbu protiv nadimanja. Zbog skroba i vlakana koje sadrži, pirinač se lako vari i pomaže da se stomak vrati u "normalan" oblik, dakle da ne budete naduti.

Banane

Nadutosti stomaka doprinose namirnice bogate natrijumom, a banane sadrže dosta kalijuma koji "pobjeđuje" natrijum.

Čaj od nane

Ovaj čaj se stotinama godina unazad koristi kao pomoć kod problema sa varenjem. Naučna istraživanja su pokazala da čaj od nane ublažava simptome nadutosti, tako što umiruje crijeva.

Đumbir

Osim što je generalno dobar za zdravlje, Kinezi već hiljadama godina koriste ovu namirnicu kako bi pobijedili nadutost. Stručnjaci kažu da možete da konzumirate đumbir u bilo kom obliku – uz čaj, hranu, i da će biti jednako djelotvoran.

Voda

Nutricionista Keri Gans objašnjava da voda pospješuje detoksikaciju, odnosno "ispira" sve loše iz organizma. S obzirom na to da do nadutosti dolazi zbog natrijuma koji unesemo u organizam sa raznim namirnicama, voda će pomoći da ga što prije izbacimo.

mondo.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.