Ideje za proljećno pospremanje doma

Proljeće nam je pokucalo na vrata, sunce nas češće gleda kroz prozore i odškrinute balkone, skidamo zimske slojeve i žudimo za svijetlim bojama svuda oko nas. Naš dom nije izuzetak i pravo je vrijeme da ga pripremimo za novo godišnje doba.

Ideje za proljećno pospremanje doma

Ako vam veći zahvati poput krečenja trenutno nisu prioritet, mnogo je manjih poduhvata koji će osvježiti vaš dom. Jedan od tih svakako je bacanje nepotrebnih stvari. Sigurni smo kako vam zaista  ne treba onih pet praznih kutija za cipele ili notesi iz srednje škole koje prenosite iz kutije u kutiju. Očistite prostor od nepotrebnih sitnica, učinite ga prozračnim, a tepihe odnesite na čišćenje.

Nadalje, vrijeme je za nove mirisne svijeće. Cimet i jabuka su se možda činili savršenom kombinacijom dok ste uz šoljicu čaja uživali pod ćebetom, ali proljeće zahtijeva prozračne, citrusne note ili one svježe opranog rublja, koje će vas podsticati na kretanje. Svijeće najbolje izgledaju kad ih je više, a posebno ako ih postavite na prostranoj površini, kao što je to klub sto; što je veća površina to bi i svijeće trebale biti veće. Na površinu stavite četiri do pet svijeća različite veličine, ali pazite da budu iste boje.

Rasklimanu stolicu ne morate da bacite: postavite je pored kreveta, pa na nju možete staviti budilnik ili lampu za čitanje.

Dnevni boravak ćete najlakše osvježiti, ako u njega ubacite zelenu boju. Da li će to biti tepih, lampa, vaza ili zid, sve je do vas i vašeg ukusa.

Neka proljeće dođe i na vaš sto. Dekorišite centralno mjesto vašeg životnog prostora novim chic stolnjakom i bogatim cvijetnim dekoracijama, a vazama s cvijećem ukrasite svaki kutak. Floralnim motivima zamijenite one ustajale, zimske, a pastelnim bojama one tmurne i teške.

 Pripremila: Hanja Marović

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.