5 upotreba ljepljive trake koje će vam olakšati život

Srebrna, široka i vrlo čvrsta ljepljiva traka kakva se najčešće koristi kod lijepljenja ambalaže zapravo ima nevjerojatno široku paletu korištenja. Ako još niste, nabavite i vi svoju rolnu i osim za lijepljenje predmeta i kutija upotrijebite je na još 5 nevjeroVatnih načina.

5 upotreba ljepljive trake koje će vam olakšati život

Protiv bradavica
Vjerovali ili ne, samoljepljive trake uspješno odstranjuju bradavice, a tajna se krije u snažnom ljepilu. Izrežite komadić trake velik tek toliko da prekrije bradavicu, zalijepite ga na prethodno očišćeno područje. Postupak ponavljajte svaki ili svaki drugi dan. Šesti dan odstranite mrtve ćelije (pomoću turpije za nokte ili kamena za pete) te očistite i ponovno zalijepite novi komadić trake. Postupak ponavljajte dok se bradavica potpuno ne odstrani.

Protiv nastajanja bolnih žuljeva
Kupili ste novu obuću i već nakon kratkog nošenja osjećate da će vam vrlo brzo nažuljati kožu? Ne morate trpjeti bol i čekati da se iziritirano mjesto pretvori u žulj, već posegnite za ljepljivom trakom.

Komadić trake zalijepite na nažuljano mjesto, ali bez nabora. Ako se koža već oštetila i pretvorila u žulj, na sredinu ljepljive trake zalijepite komadić vate ili papira te zalijepite preko žulja. Bol će nestati, a obuću ćete moći da nosite bez problema.

Protiv insekata
Dosadni komarci, muve, moljci i noćni letači koji kruže po našem domu postaće prošlost uz pomoć ovog trika. Odrežite komad trake i zarolajte ga po dužini, tako da spoljna strana ostane ljepljiva, pa zalijepite na donju stranu police ili na zid.

Samoljepljiva traka će se pretvoriti u vrlo učinkovitu zamku za insekte. Za kuhinjske moljce komadić trake presavijte u valjak (kao kada lijepite postere na zid) pa ga zalijepite na unutrašnju stranu vrata od ormarića.

Protiv klizavih cipela i papuča
Kupili ste nove cipele (posebno štikle) koje se jako klizaju ili možda imate nove papuče u kojima se kližete po kućnom podu? Problem će biti riješen u dva poteza.

Otkinite komad ljepljive trake i jednostavno ga zalijepite na gazište cipele ili po dužini papuče. Struktura i materijal od kojeg je ljepljiva traka napravljena spriječiće klizanje i vaš hod pretvoriti u gracioznu šetnju. Što se kućnih papuča tiče, ovaj trik je posebno koristan za djecu.

Za čišćenje dlačica
Dlačice na odjeći ili namještaju više nisu vaš problem, barem dok pored sebe imate ljepljivu traku. Odrežite komad trake i ljepljivom površinom tapkajte po materijalu. I najsitnije dlačice ostaće zalijepljene na traci, a vaša odjeća i namještaj uredan i čist.

 

Zadovoljna.hr

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.