U kuhinji nema mjesta za insekte

Od moljaca, mušica i drugih nepozvanih gostiju, prije svega opnokrilaca, ni jedna kuhinja ili ostava nisu zaštićeni. Oni ulaze kroz otvorene prozore, a često se unesu u kuću sa namirnicama kupljenim na pijaci.

U kuhinji nema mjesta za insekte

Ali nema mjesta panici! Najbolje je da se povremeno prekontrolišu zalihe hrane. Pomoću naših trikova na vrijeme ćete otkriti štetočine i osloboditi ih se.

Mravi
Mravi su zapravo korisni insekti. Zato bi trebalo da ih preselite prije nego da preduzmete radikalnije mjere. Napunite teglu piljevinom ili drvenom vunom pa je prevrnite na otvor iz kojeg se pojavljuju mravi. Insekte koji se tu skupe istresajte tri puta dnevno. Pri tom uvijek u teglu stavite novu piljevinu ili drvenu vunu.

Leptirići
Sitne insekte u namirnicama često odaju tanke niti koje se pojave na namirnicama koje bi odmah trebalo da bacite. Unutrašnjost ormara operite sirćetom, a procijepe osušite fenom na najvišoj temperaturi. Predostrožnosti radi trebalo bi namirnice držati u hermetički zatvorenim posudama.

Sitne mušice
Izbjegavajte sve ono što bi moglo da privuče ove životinjice (voće koje nije pokriveno, otvorene čaše sa sokom, ostatke hrane na radnom stolu) i napravite malu klopku: u plitku posudu sipajte 250 ml kuhinjskog sirćeta i dodajte kap-dvije deterdženta. Mušice će se lako utopiti u ovom rastvoru u plitkoj posudici.

stvarukusa.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.