Ovih 15 gradova morate posjetiti

Ovih 15 svjetskih gradova prosto morate posjetiti, makar jednom u životu.

Ovih 15 gradova morate posjetiti

Havana, Kuba

Istraživanje ulica stare Havane je kao povratak u prošlost, u svijet veličanstvenih pred-revolucionarnih građevina, starinskih automobila i mirisa domaće hrane izmiješanih sa morskim povjetarcem. Putovanje na Kubu je jedno od onih putovanja koje morate sprovesti makar jednom u životu.

Bangkok, Tajland

Bangkok ima za svakog po nešto - od mirnih hramova, preko egzotičnih pijaca, do prepunih noćnih klubova. Ovaj grad je postao toliko popularan da je pretekao London i postao najposjećeniji grad na svijetu u 2013. godini. Aranžmani za Tajland su brojni. Izaberite i vi neki od njih.

Nju Jork, SAD

Nju Jork je grad koji često nazivaju “Raskrsnica svijeta”. Ni na jednom drugom mjestu ne možete naći ovako nevjerovatu koncentraciju umjetnosti, kulture, restorana i poslovanja.

Rio De Ženeiro, Brazil

Rio De Ženeiro je prijatan za sva čovjekova čula. Širom svijeta je poznat po karnevalu i po nevjerovatnom horizontu. Činjenica da se dvije najpoznatije svjetske plaže nalaze u Riju su samo još jedan razlog da posjetite ovaj grad.

London, Engleska

Sa prestižnim muzejima, poznatim građevinama i užurbanim finansijskim centrom, nije ni čudo što je London jedan od najposjećenijih gradova u svijetu.

Rim, Italija

Šetnja kroz Rim je kao istraživanje najvećeg svjetskog muzeja na otvorenom. Nijedan grad nema takvu kombinaciju fine umjetnosti, ukusne hrane i nevjerovatnu antičku istoriju kao Vječiti Grad.

Firenca, Italija

Još jedan italijanski biser. Kao dom renesanse, Firenca posjeduje jednu od najnevjerovatnijih umjetničkih kolekcija. Tu su predivne katedrale, ukusna hrana Toskane i bogata očaravajuća arhitektura.

Pariz, Francuska

Grad svjetlosti je mjesto na kome ćete se stopiti sa muzejima koji oduzimaju dah, predivnim trgovima i ogromnim brojem kafića. Zbog toga Pariz i smatraju najromantičnijim gradom na svijetu.

Peking, Kina

Peking je istorijski, kulturni i glavni grad Kine i dom dve građevine koje ulivaju strahopoštovanje: monumentalni Zabranjenji Grad i Veliki Kineski Zid, koji se nalazi u okolnim planinama.

Atina, Grčka

Akropolj zauzima vrhunsko mjesto na mnogim listama želja. Ali zbog sunčanih gradskih ulica, cvjetnih trgova i nevjerovatnih muzeja, Atina je mnogo više od Akropolja.

Tokio, Japan

Tokio izgleda kao da je došao iz budućnosti. Ova blistava metropola od 13 miliona stanovnika je Meka za kupovinu, ljubitelje hrane i dobrog provoda, ali u isto vrijeme u Tokiju se nalaze zaista mirni parkovi i hramovi.

Istanbul, Turska

Mjesto na kome istok sreće zapad. Okićen monumentalnim džamijama i prepunim bazarima, Istambul je grad koji može da se pohvali izuzetno dugom istorijom i tradicijom, grad čije “cvjetanje” i dalje traje.

Berlin, Njemačka

Mali broj gradova je odigrao tako važnu ulogu u skorijoj istoriji kao Berlin. Njegov legendarni noćni život i živahni restorani ga čine jednim od najzanimljivijih gradova moderne Evrope.

Amsterdam, Holandija

Amsterdam je jedan od najljepših gradova za život. Ova činjenica je dobro poznata milionima turista koji su očarani čuvenom Ulicom Crvenih Fenjera i prelijepim muzejem Van Goga.

Las Vegas, SAD

Grad grijeha privlači domaće i strane turiste nevjerovatnom mješavinom prefinjenih hotela, čuvenih restorana i najboljih kazina na svijetu. Viva Las Vegas!

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.