Kombinacija vježbi koja garantuje brzo mršavljenje

Većina djevojaka koje dolaze u fitnes klub biraju kardio pakete koji podrazumijevaju korišćenje trake, glajdera, stepera i bicikla, i da svoj trening baziraju samo na kardio aktivnostima. Da li je to ok?

Kombinacija vježbi koja garantuje brzo mršavljenje

Iz više razloga možemo reći da je to razumna i realna odluka. Treningom na kardio spravama direktno sagorijevate masne naslage pa samim tim i smanjujete svoju tjelesnu masu. Nažalost, to nije najefikasniji način i tako nećete najbrže smršati.

Na prvom mjestu bitan je intenzitet kardio aktivnosti. Ako je on previše visok rizikujete da ne trošite masti uopšte, već samo iscrpljujete organizam trošeći glikogen i stvarajući mliječnu kiselinu koja će ograničiti trajanje samog treninga.

Ako želite da smršate, intenzitet kardio aktivnosti ne bi smio da bude veći od 70 odsto od maksimuma, osim u nekim slučajevima intervalnog treninga, mada se takvi kardio treninzi rjeđe praktikuju.

Ako ste u zoni od 50 do 70 odsto onda ste sigurni da vaše tijelo nakon određenog vremena počinje da sagorijeva masne naslage. Ukoliko želite taj proces da ubrzate, onda je kombinacija treninga sa tegovima, vježbe na spravama i parteru sa kardio treningom idealna kombinacija koja će vam pomoći da smršate mnogo brže.

 

Sportista.me

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.