Poboljšajte svoje pamćenje uz ove jednostavne vježbe

Iako zaboravljanje sitnica ne znači da gubite razum, činjenica je da su prvi znaci demencije zaboravljanje nedavnih događaja, a tek kasnije zaboravljanje događaja iz prošlosti.

Poboljšajte svoje pamćenje uz ove jednostavne vježbe

Evo nekoliko prijedloga kako da trenirate svoje pamćenje.

Škrabajte

Ako ste u situaciji da ste na dugom sastanku ili predavanju, ma koliko ono bilo važno pamćenje će se isključiti u nekom trenutku. Međutim škravanje dok slušate može spriječiti vašu memoriju da odluta.

Čitajte

Čitanje je odlična vježba zato što na prirodan način vježbate svoju memoriju i prisjećate se informacija sa prethodnih strana i poglavlja.

Kuvajte “napamet”

Pročitajte recept pa zatvorite knjigu i probajte da se prisjetite tačnih koraka i skuvate jelo. Ovo je vrlo efikasan način da uvježbate radnu memoriju.

Uživajte u mirisu ruzmarina

Istraživanja su pokazala da miris ove biljke značajno poboljšava memoriju zato što budi acetilholin u mozgu, koji igra ključnu ulogu u održavanju pažnje.

 

B92

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.