Za šta sve možemo da koristimo omekšivač za veš

Za šta sve možemo da koristimo omekšivač za veš

Bez omekšivača za veš garderoba ne bi bila tako mekana i mirišljava, tako da teško da možemo da zamislimo pranje bez njega, zar ne ?

Ali, osim ove svoje glavne funkcije, omekšivač možete da upotrijebite u još nekoliko situacija. Bićete zahvalne što postoji ! 

1. Osvježava prostor

Ne morate da kupujete skupe osvježivače prostora kada imate omekšivač za veš ! Jednostavno napravite mješavinu sa vodom u razmjeru 1:3 (omekšivač : voda) i sipajte u bocu sa pumpicom. Ovim uvijek možete da poprskate zavjese, tepihe i namještaj i brzo neutrališete neprijaten mirise poput duvanskog dima ili pare iz kuhinje, a ovim možete osvježiti i unutrašnjost automobila !

2. Uklanja statički elektricitet

Nekoliko kapi omekšivača će ukloniti statički elektricitet sa površina u vašem stanu i tako smanjiti količinu prašine koja se ,,lijepi''. Jednostavno sipajte 2-3 kapi omekšivača direktno na suvu krpu i s njom prebrišite police, tv i druge plastične predmete.

Istom mješavinom možete ukloniti statički elektricitet i iz vaših tepiha zbog kojih šta god dotaknete pucne vas ,,struja''. Uveče pred spavanje poprskajte tepih i otavite da se preko noći osuši. Bitno je da niko ne hoda po njemu dok je vlažan. Naravno, ne preterujte. Ne treba da natopite tepih već samo da ostane blago vlažan.

3. Zaboravite na ribanje šerpi

Skorena i zagorjela hrana na dnu šerpi i lonaca je prava noćna mora. Ipak zaboravite na ribanje i struganje ! Omekšivač vam i tu može pomoći ! Sud napunite toplom vodom, sipajte malo omekšivača i otavite da odstoji sat vremena. Skorena hrana će nestati kao rukom odnešena !

4. Uklanja mrlje od kamenca

Svi smo se susreli sa mukom skidanja mrlja od kamenca sa staklenih površina. Omekšivač će vam ovaj posao učiniti lakšim! Utapkajte ga sunđerom direktno na mrlje i ostavite da odstoji 10-ak min. Zatim obrišite omekšivač vlažnom krpom i isperite.

5. Polira glatke površine

Treba vam efikasno sredstvo za poliranje glatkih površina? Pomiješajte omekšivač i vodu u razmjeru 1:4, sipajte u bocu s pumpicom i njime poprskajte željene površine, a suvom čistom krpom ih uglancajte. Dobićete visoki sjaj i sjajan miris u kući !

6. Olakšava skidanje tapeta

Želite da promijenite stare tapete, ali pri samoj pomisli na njihovo skidanje odustajete? Ne brinite, omekšivač vam može olakšati posao! Pomiješajte pun čep omekšivača sa 4 šolje vode, umočite sunđer u ovu mješavinu, pa natopite tapete i ostavite da odstoje 20-30 min. Nakon toga ćete ih s lakoćom skinuti !

7. Omekšava četke za bojenje

Spremate se za osvježivanje stana novim bojama, ali su četke tvrde i skorene. Ne brnite ! Samo ih potopite u vodu u koju ste sipale nekoliko kapi omekšivača na 10-ak min i problem je rješen !

8. Zamjenjuje balzam za kosu

Ukoliko vam je nestalo balzama, možete upotrijebiti omekšivač i imaćete isti efekat ! Razmutite ga sa vodom i razmjeri 1:4 i nanesite SAMO na krajeve kose, nikako na tjeme, jer ipak je pitanju jača hemikalija. Isperite temeljno. Napominjemo - Koristite omekšivač na ovaj način samo u krajnjoj nuždi!

mogujatosama.rs

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.