Biljke u feng shui-u

Biljke u feng shui-u

Svi dobro znamo da biljke pozitivno utiču na raspoloženje i svojim prisustvom uljepšavaju naš životni prostor. Ali, nisu sve biljke jednake i uopšte nije svejedno koju od njih izaberete. Prema feng shui-u, tradicionalnom kineskom sistemu organizovanja prostora, svakodnevni kontakt s određenim biljkama može da nam pomogne da ostvarimo željene ciljeve i generalno budemo srećniji. Pogledajte neke od prijedloga.


Sreća

Stavite bilo koju biljku sa crvenim cvijetovima s lijeve strane vaših ulaznih vrata. Po feng shui-u crvena se smatra najsrećnijom bojom.

Ljubav

Aranžirajte dvije ružičaste ruže (uklonite im trnje) u bijelu vazu koju ćete da stavite u zadnji desni ugao  dnevne sobe. To je mjesto u kojem je koncentrisana energija ljubavi. Mijenjajte ruže svakih devet dana tokom ukupno 27 dana. Vaš život će postati ispunjen romantikom.

Posao

Stavite cvijet suncokreta (ili njegovu sliku) u zadnje središte svog poslovnog prostora. Prema feng shui-u tu se nalazi područje slave. Biljka koja je čak i svojim imenom povezana sa suncem pozitivno će da djeluje na vaše samopouzdanje i podstaći druge da vide vaše vrijednosti.

Bogatstvo

Stavite purpurnu orhideju na sredinu stola u trpezariji. Trpezarija se smatra ključnom prostorijom za postizanje bogatstva u domu, a purpurna je boja kraljeva.

Zdravlje

Dodajte nekoliko zelenih biljaka u vaš životni prostor. Zelena boja simbolizuje dugovječnost i vitalnost. Ukoliko se oporavljate od neke bolesti, stavite biljku u svoju spavaću sobu. Za bolje opšte zdravlje porodice poželjno je da imate neku zelenu biljku u središnjoj tački stana ili kuće.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.