Kako neke žene uvijek izgledaju besprijekorno?

Pitate se kako je moguće da neke osobe baš uvijek izgledaju elegantno? Kad god ih vidite oni izgledaju kao da su uložili sate i sate u spremanje prije nego su izašli iz kuće. Pa zapravo je vrlo vjerojatno da se uopšte nisu spremali duže nego vi. Tajna njihovog dobrog izgleda krije se u nekoliko pravila koje su usvojile i vjerno ih prate.

Kako neke žene uvijek izgledaju besprijekorno?

Odjevne kombinacije

Odijevne kombinacije uvijek planiraju veče prije. Jutarnje odlučivanje o tome šta ćete obući može biti poprilično stresno, naročito ako niste tip osobe koji savršeno funkcioniše čim otvori oči. Dakle, najlakši način za dobitnu kombinaciju je pronaći kombinaciju veče prije.

Nose samo odjeću koja laska njihovoj figuri

Njihov ormar ne ispunjava samo odjeća koji je posljednji krik mode, ustvari, najmanje takvih komada imaju. Odjeća koju kupuju i nose je ona koja laska njihovoj figuri i u kojoj se osjećaju udobno i ugodno.

Brinu o svojoj obući

Kako bi obuća što duže zadržala izvorni oblik potrebno je brinuti se o njoj. Nosite brušenu kožu po kišnom vremenu? To je jedan od načina da ih nepovratno uništite, bez obzira koliko ste ih platili. Ako ste ih već kupili, zasigurno vam se sviđaju i želite ih posjedovali što duže, kod određenog tipa obuće potrebno je razmišljati o vremenu. Impregnacijski sprej koji vam prodavačice nude u trgovini nije samo marketinški trik. On zaista u određenoj mjeri štiti vašu obuću od vlage i mrlja.

Uvijek imaju spremnu haljinu za "last minute" priliku

Čista haljina i najlonke uvijek su spremne u ormaru i ne postoji prilika koja ih može iznenaditi. Najčešće je to mala crna haljina. Odaberite onu koja laska vašem obliku tijela, pristojne dužine koju možete nositi u baš svakoj situaciji.

Ne odijevaju se za nikoga osim za sebe, tačka.

Ne boje se da ponavljaju omiljene kombinacije

Moderne žene često imaju kombinacije u koje se zaklinju. To su oni komadi u kojima se osjećaju ugodno i udobno, a mogu u njima uvijek i svugdje. Ta je kombinacija odraz njihove osobnosti.

Podižu svoje kombinacije skupocjenim komadom nakita

Ne mora nužno biti ni skupocjen, bitno da je statement komad koji će nadograditi čak i najjednostavniju kombinaciju.

Inspirišu se drugim ženama od stila

Iako imaju jedinstven stil, kako bi pronašle inspiraciju i ponekad izašle izvan svojih okvira posjećuju Pinterest ili Instagram i inspirišu se drugim ženama čiji stil cijene.

Znaju gdje i kada kupovati

Već su upoznale trgovine koje često imaju komade u njihovom stilu, takođe, nisu podložne impulsivnoj kupovini i trendovima. Povremeno se tokom godine počaste nekim od komada koji je u trendu i sviđa im se, ali većina njihove odjeće su klasični komadi kupljeni na sniženjima po povoljnoj cijeni.

Ne troše sate na frizuru i šminku

Šminka i frizura u posebnim prilikama, ali nisu svako jutro našminkane kao da idu na bal. Ulažu u preparativu kozmetiku, njeguju lice, a njihova je kosa uvijek čista i spremna za izlazak iz kuće. 

 

wall.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.