Napravite sami tuniku za plažu za samo 20 minuta

Napravite sami tuniku za plažu za samo 20 minuta

Drage naše dame, pošto vam se mnogo dopala ova “uradi sama” haljinica za plažu, odlučili smo da vam pokažemo kako se ona pravi. Jedna od naših vjernih čitateljki reče da godinama muku muči sa maramama za plažu, pa ako i ostale naše dame imaju takve probleme, ovo je idealna stvar za vas. Možda izgleda nevjerovatno, ali možete da je napravite za samo 20 minuta. Znači, drage naše, iglu i konac u ruke i zablistajte na plaži!

Potrebno vam je:

Oko 2 metra žerseja ili nekog rastegljivog pamučnog materijala, preciznije, 2 x obim vašeg struka ili obim struka + obim kukova. Naravno, uvijek uzimamo malo više, za svaki slučaj ;)
Konac i igle ili još bolje ako imate šivaću mašinu, pa još i umijete s njom.

1. Rezanje. Odredite dužinu i širinu materijala. Izrežite ga. Najbolje je da vam haljnica ili tunika (na vama je da odlučite kako ćete je zvati) bude malo komotnija. Dama sa čijeg smo bloga preuzeli ovaj tutorijal se odlučila za dužinu malo iznad koljena. Takodje, treba da napravite dio ispod pazuha, i to tako što ćete tkaninu presaviti na pola i zarezati ćošak u obliku slova C (kao na slici), a koliko će slovo “C” biti, zavisi od vaše veličine.

2. Bretele. Sigurno će vam ostati malo ekstra materijala, pa upravo od njega napravite bretele i to tako što ćete ih uplesti u pletenice. Znači, treba vam dva parčeta tkanine dužine oko 1 m i širine oko 12 cm. Svako parče izrežite na 3 jednake trake po dužini, kako biste mogli napraviti pletenicu. Napravite čvor na početku, ispletite pletenice i završite sa još jednim čvorom.

3. Spojiti. Zakačite pletenice na uglove dijelova koji idu ispod pazuha (dio gdje ste tkaninu zarezali u obliku slova C). Podesite bretele na dužinu koja odgovara vašim ramenima, a zatim ih prišijte.

4. Podesiti. Probajte tuniku da biste provjerili da li vam odgovara dužina, širina, bretele… Sada možete i da zasiječete donje uglove tunike, kako vam se ne bi stvarali nepotrebni nabori.

5. Obucite. ;) Sigurni smo da postupak oblačenja znate, ali možete da ga pogledate na slikama. Sada je vrijeme, ukoliko je sve u redu, da svoju tuniku za plažu i porubite, ako želite.

Nadamo se da vam je sada sve puno jasnije i da smo uspjeli u riječi i slici da vam pojasnimo postupak izrade ove predivne tunike-haljine. Šaljite nam slike kada je napravite i mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti. Takodje, ukoliko otkrijete još neke sitnice koje olakšavaju postupak, nadamo se da ćete ih podijeliti sa nama.

via laviediy.blogspot.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.