Zekoslav Čarapić

Zekoslav Čarapić

Zekoslav Čarapić  je sačinjen od materijala koji  su svima dostupni, ne košta puno, a djeca ga obožavaju.
Materijali:

1. Dječija čarapica
2. Vata
3. Čvrst, jak konac i igla
4. Makaze

Napravite zeku:
Prije nego što počnete sa šivenjem, proučite čarapicu koju ste odabrali. Od većeg dijela stopala ćete napraviti tijelo, dok je peta najbolja za glavu. Vaša će se čarapica možda malo razlikovati, ali je princip izrade toliko lak, da nećete imati većih problema. Ako pogledate sliku ispod, vidjećete da se zeko već nazire.

Tijelo:
Uzmite malo vate i napunite dio čarape namjenjen za stopalo. Na mjestu gdje se stopalo završava, a peta počinje, prošite čarapicu, tako da odvojite stopalo napunjeno vatom od ostatka materijala. Mi volimo i da obmotamo konac, još par puta, oko dijela koji smo šivenjem odvojili, čisto da se osiguramo. Zavežite konac u čvor i sjecnite ga tako da se ne vidi.

Rep:
Na vrhu zekine „pozadine“, napunjene vatom, opšite mali krug, oko dva i po centimetara u prečniku, te povucite konac, da se materijal prikupi. Možda ćete morati da rasporedite punjenje, ne bi li rep dobio odgovarajući oblik. Pričvrstite koncem kao što ste uradili i sa tijelom


Glava:
Da biste napravili glavu, stavite još malo vate u ostatak čarape, pa zašite tako da ostane dovoljno materijala za uši. Samo ponovite proces koji ste primjenili pri izradi tijela i repića.

Uši:
Isjecite vrh čarape u oblik latiničnog slova V. Sada makazama dotjerajte vrhove ušiju, ne bi li dobile špicast oblik. Približite donje dijelove ušiju i prišite ih jedan za drugi, kao što je prikazano na slikama ispod.

Stav:
Vaš zeko je gotov, ostaje vam samo da odlučite u kom će mu položaju glava biti – da li će stajati pravo, pognuto ili pomalo nakrivljeno. Poigrajte se i sa glavom i sa ušima. Kada se odlučite kako će vaš Zeko Čarapan izgledati, iglom i koncem, sa svega par poteza, pričvrstite glavu za telo, u položaju koji ste odabrali. Isto učinite i sa ušima.

Vaš Zeko Čarapan je gotov i spreman za uskršnju korpu, ili igru sa najmlađima.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.