Foto tapete u moderno uređenom enterijeru

Moderno uređen enterijer gotovo da se ne može zamisliti bez foto tapeta. Tapete se na velika vrata vraćaju u domove, ali sada znatno kvalitetnije i raznovrsnije nego nekada. Došlo je do velikih napredaka u ovoj oblasti. Danas je moguće bilo koju fotografiju pretočiti u formu tapete, takozvane tapete fotografije, foto tapete.

Foto tapete u moderno uređenom enterijeru

Kako napraviti pravi izbor foto tapeta?

U radnjama postoji veliki izbor različitih foto tapeta. Razlike postoje kako u prikazanim motivima, tako i u kvalitetu i materijalu od koga su izrađene. Možete odabrati neki od motiva iz postojećeg kataloga ili zahtijevati da se foto tapete izrade po vašoj fotografiji, što će vas nešto više koštati. Prilikom izbora svakako vodite računa o tome gdje ćete foto tapete postaviti jer motivi na foto tapetama za dječiju sobu nisu prikladni za dnevni boravak i obrnuto. Foto tapete se izrađuju na papiru ili na flisanoj podlozi. Druga varijanta je nešto pogodnija za održavanje jer se može prati, dok se papirne foto tapete čiste isključivo suvom krpom.

Lijepljenje foto tapeta

Prije lijepljenja foto tapeta potrebno je pripremiti zid čišćenjem i popunjavanjem eventualnih pukotina. Sredstvo za lijepljenje se priprema rastvaranjem u vodi. Djelove foto tapeta je potrebno najprije složiti u jednu cjelinu, a potom pristupiti lijepljenju jednog po jednog dijela. Pri lijepljenju moraju se pratiti linije koje su prethodno ucrtane na zid kako bi se foto tapete pravilno uklopile. Kod papirnih foto tapeta lijepak se nanosi na poleđinu, dok se u slučaju postavljanja flisanih tapeta ljepilom premazuje sam zid.

Foto tapete su tako izrađene da se mogu prilagoditi dimenzijama svakog zida. Motiv je prikazan tako da siječenje do dvadeset centimetara od ivica neće narušiti izgled cjelokupnog prikaza. Tokom sušenja foto tapeta potrebno je održavati temperature u prostoriji na dvadeset stepeni. Naglo sušenje na promaji i visokim temperaturama dovelo bi do cijepanja i pucanja foto tapeta na spojevima, što bi uništilo cjelokupan izgled.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.