7 glavnih krivaca za nastanak bora

Često pribjegavamo raznim stvarima kako bismo pokušali da ublažimo i da se, eventualno, riješimo bora na licu. Da biste u ovome bili uspješni, potrebno je da poznajete osnovne uzročnike bora. Evo i koji su to.

7 glavnih krivaca za nastanak bora

Izloženost suncu: Sunčevi zraci štetno utiču na kožu i jedan su od glavnih uzroka stvaranja bora. Prevelika izloženost suncu dovodi do stvaranja linija oko očiju i usana. Preporučljivo je da uvijek koristite zaštitnu kremu ili losion pa čak i kada nije sunčan dan.

Dehidracija: Da li ste znali da dehidracija izaziva stvaranje bora? Ukoliko ne pijete dovoljno vode, koža ima tendenciju da postane suha te nije u stanju da generiše nove ćelije, što uzrokuje stvaranje bora i linija na koži.

Pušenje: Ova navika uzrokuje smanjenje dotoka krvi u organizmu. Zauzvrat, dolazi do stvaranja bora i linija oko očiju i usana. Da biste spriječili ovaj problem, potrebno je da prestanete ili da bar smanjite pušenje.

Neadekvatna ishrana: Za sprečavanje stvaranja bora, bitno je da u ishranu uvrstite namirnice koje sadrže minerale i vitamine. Najbolji način da to postignete je da dnevno konzumirate tri porcije povrća i dvije porcije voća.

Starenje: Glavni uzrok stvaranja bora na licu je starenje. Kako starimo tako dolazi do gubitka hidratacije i elastičnosti u koži lica. Koža obično gubi svoj prirodni sjaj, a sve navedeno uzrokuje stvaranje bora. Srećom, postoji veliki broj anti-age krema koje mogu pomoći kod ovog problema.

Pokreti lica: Previše pokreta lica ili izraza mogu uzrokovati stvaranje bora. Joga lica (aktivne vježbe lica kojima se podižu i jačaju mišići lica) veoma je efikasna u rješavanju ovog problema.

Prekomjerni unos kofeina: Bore na licu mogu nastati i usljed niza drugih faktora. Prekomjeran unos kofeina (kafa, čaj, gazirana pića) može, takođe, izazvati pojavu bora.minimagazin.info

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da li su jaja svježa možete provjeriti...

RECEPT
DANA

Salata od zelenih paprika i jogurta

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.