7 glavnih krivaca za nastanak bora

Često pribjegavamo raznim stvarima kako bismo pokušali da ublažimo i da se, eventualno, riješimo bora na licu. Da biste u ovome bili uspješni, potrebno je da poznajete osnovne uzročnike bora. Evo i koji su to.

7 glavnih krivaca za nastanak bora

Izloženost suncu: Sunčevi zraci štetno utiču na kožu i jedan su od glavnih uzroka stvaranja bora. Prevelika izloženost suncu dovodi do stvaranja linija oko očiju i usana. Preporučljivo je da uvijek koristite zaštitnu kremu ili losion pa čak i kada nije sunčan dan.

Dehidracija: Da li ste znali da dehidracija izaziva stvaranje bora? Ukoliko ne pijete dovoljno vode, koža ima tendenciju da postane suha te nije u stanju da generiše nove ćelije, što uzrokuje stvaranje bora i linija na koži.

Pušenje: Ova navika uzrokuje smanjenje dotoka krvi u organizmu. Zauzvrat, dolazi do stvaranja bora i linija oko očiju i usana. Da biste spriječili ovaj problem, potrebno je da prestanete ili da bar smanjite pušenje.

Neadekvatna ishrana: Za sprečavanje stvaranja bora, bitno je da u ishranu uvrstite namirnice koje sadrže minerale i vitamine. Najbolji način da to postignete je da dnevno konzumirate tri porcije povrća i dvije porcije voća.

Starenje: Glavni uzrok stvaranja bora na licu je starenje. Kako starimo tako dolazi do gubitka hidratacije i elastičnosti u koži lica. Koža obično gubi svoj prirodni sjaj, a sve navedeno uzrokuje stvaranje bora. Srećom, postoji veliki broj anti-age krema koje mogu pomoći kod ovog problema.

Pokreti lica: Previše pokreta lica ili izraza mogu uzrokovati stvaranje bora. Joga lica (aktivne vježbe lica kojima se podižu i jačaju mišići lica) veoma je efikasna u rješavanju ovog problema.

Prekomjerni unos kofeina: Bore na licu mogu nastati i usljed niza drugih faktora. Prekomjeran unos kofeina (kafa, čaj, gazirana pića) može, takođe, izazvati pojavu bora.minimagazin.info

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.