Koliko često treba da peremo koji tip kose

Koliko često treba da peremo koji tip kose

Iako ste vjerovatno čuli da je bolje da kosu perete što rjeđe, to ne mora da bude uvijek tačno.

Nedovoljno pranje kose može da prouzrokuje perut, iritaciju, začepljenje pora, pa čak i gubitak vlasi. Sa druge strane, prečesto pranje kose može dovesti do isušivanja, povećane proizvodnje ulja ili upale vlasišta.

Svaki tip vlasišta i kose jedinstven je i ima svoje potrebe i zato ne postoji univerzalan odgovor na pitanje koliko biste često trebalo da perete kosu.

Stručnjaci otkrivaju koja pravila važe za svaki tip kose:

Ravna tanka kosa

Problem kod ovog tipa kose je što izgleda masnije nego što zaista jeste pa vas dovodi u iskušenje da perete kosu svaki dan. Međutim, to će potencijalno dovesti do proizvodnje još više masti. Umjesto toga, preporuka je da perete kosu svaki drugi dan sa nježnim šamponom koji daje volumen. U međuvremenu vam u pomoć može priskočiti šampon za suvo pranje.

Gusta kosa

Gusto vlasište bolje sakriva masnoću od drugih tipova kose, što znači da bi, ako vam kosa nije mnogo masna, trebalo da je perete samo jednom ili dvaput nedjeljno, prema riječima frizera Majls Džefriza. Ako ste skloni svrabu i nakupljanju nečistoća, isprobajte šampon koji sadrži ulje čajevca, koji efikasno čisti pore i uklanja mrtve ćelije.

Talasasta kosa i lokne

Ako imate tanku talasastu kosu sa loknama, kako biste postigli volumen, oblikovane lokne i kako vam kosa ne bi izgledala suvo kao slama, savjet da je perete svaki drugi dan ako se vlasište brzo masti ili svaki treći ako je vlasište suvo. Džefriz za ovakav tip kose preporučuje šampon bez sulfata.

 

b92.com

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.