Koja su sredstva za pranje tepiha najbolja?

Domaćice se često hvataju za glavu kada dođe trenutak čuvenog velikog spremanja, posebno ako u nekom prostoru žive mališani. Treba ukloniti sve one fleke sa namještaja i tepiha, ali i spremiti stan ili kuću u relativno kratkom roku, ako je moguće, da se ne bi svi saplitali o ispomjerani namještaj.

Koja su sredstva za pranje tepiha najbolja?

Sve to je naravno teško izvodljivo za jednu osobu, pa je zato potrebno učešće svih ukućana, ali i dodatni rekviziti. Uz sredstva za pranje tepiha, trebalo bi pripremiti i srestva za pranje drvenih površina, zatim ona koja su namijenjena za čišćenje prozora i naravno, naoružati se strpljenjem.

Kako odabrati sredstva za pranje tepiha?

Podrazumijeva se da bi idealno bilo angažovati servis za pranje tepiha, kako biste se rasteretili makar tog posla. Posebno ako imate više tepiha u kući ili stanu, ova opcija je bolja.

Ipak, ima i onih domaćica koje ne računaju da su tepisi i staze čisti ako ih one same ne operu. Ranije se nisu koristila neka naročita sredstva za pranje tepiha, već običan šampon za kosu ili deterdžent za sudove pomiješan sa vodom, zatim neizostavni džak za krompir kojim su se tepisi i staze trljali.

Danas je sve to, reklo bi se mnogo jednostavnije, tim prije što se na tržištu mogu pronaći sredstva za pranje tepiha najrazličitijih karakteristika i proizvođača. Počev od onih koja su ekološki prihvatljiva i koja se smatraju najprirodnijim, pa do onih koja su hemijski spravljena i za koja proizvođači garantuju da otklanjaju čak i duboke mrlje.

S obzirom na to da je ponuda i više nego obimna, ne može se reći da je naročito lako odabrati koja su od svih dostupnih, što prirodnih što industrijskih sredstava za čišćenje staza i tepiha najbolja.

U suštini bi se tom prilikom trebalo rukovoditi stanjem u kome se tepih ili staza nalaze. Naime, ako se radi o tepihu, odnosno o stazi koja je izuzetno zaprljana, imajte na umu da neće biti dovoljna samo najkvalitetnija i najjača sredstva za pranje tepiha koja su spravljena industrijski. Da bi takva jedna staza ili tepih bili zaista čisti, neophodno je rukovoditi se načinom čišćenja koji su primjenjivali naši roditelji i njihovi roditelji, pa nakon dobrog usisavanja, valjalo bi tepih istresti praherom, ako to neko uopšte još uvijek kod kuće. Tek poslije toga bi trebalo prionuti na posao i upotrebiti odabrana sredstva za pranje tepiha prema uputstvu koje je navedeno na odabranom proizvodu. Poslije toga je vrlo važno da oprani tepih ili stazu ostavite da se dobro osuši.

Ukoliko je u pitanju staza ili tepih koji je nedavno prije toga čišćen, neće vam biti potrebno ni mnogo vremena ni mnogo truda ovom prilikom. Dovoljno je da ga dobro usisate i da prionete na pranje. Tom prilikom je uvijek bolje izabrati ona sredstva za pranje tepiha koja su blaža, odnosno koja se smatraju prirodnim. O tome takođe naročito treba voditi računa i ukoliko se na tom tepihu inače igraju djeca, budući da vrlo često stavljaju ručice u usta tokom igre, pa ne bi bilo dobro koristiti bilo koje industrijski spravljeno sredstvo za pranje tepiha i staza.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.