Zdravstvene tegobe koje možete da ublažite hranom

Neke zdravstvene tegobe sa kojima se često susrećemo, nema uvijek potrebe da se liječe ljekovima. Potrebno je samo malo znanja o kombinovanju hrane i tegobe će za kratko vrijeme nestati ili bar ublažiti. Evo o čemu se radi...

 

Zdravstvene tegobe koje možete da ublažite hranom

Visoka temperatura- voćni jogurt

Povišena temperatura- Vaš organizam se priprema za borbu protiv infekcije. Pomozite mu na ispravan način. Odlično rješenje za ovo je voćni jogurt koji ubrzava metabolizam, obnavlja energiju i umanjuje temperaturu. Svaki put kad osjetite povišenu temperaturu, pomozite vašem tijelu ukusnim voćnim jogurtom, najbolje onim koji ste sami napravili.


Gljivična infekcija-jogurt

Ovo je djelimično lijek, djelimično preventiva. Ljudi koji redovno konzumiraju jogurt imaju za čak 75% manje rizika od gljivičnih infekcija. Ukoliko već patite od neke gljivične infekcije, počnite redovno da konzumirate jogurt.  On će sa svojim dobrim bakterijama uvijek biti od koristi, u svakom slučaju.


Infekcija mokraćnog mjehura- sok od brusnice

Samo dvije čaše soka od brusnice dnevno, spriječiće razmnožavenje bakterija u mokraćnom mjehuru, pogotovo bakteriju ešerihija koli, koja je najčešći uzrok infekcija mokraćnog mjehura.


PMS- sir

Sir je mliječni proizvod koji obiluje kalcijumom. Prema istraživanjima, hrana bogata kalcijumom je odlična za ublažavanje simptoma PMS-a, tako da je sir idealno rješenje.


Prehlada- supa  

Da, ovo je jako poznat lijek koji jednostavno djeluje. Supa je odlična za upalu pluća, dehidraciju pri temperaturi, rinitis i za sve simptome prehlade.  

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.