Riješite se herpesa za samo 2 dana pomoću prirodnog lijeka

Riješite se herpesa za samo 2 dana pomoću prirodnog lijeka

Herpes se najčešće pojavljuje na usnama i oko njih.

Otkrivamo vam prirodni lijek kojim ćete se brzo i učinkovito riješiti herpesa.

Uzmite češanj bijelog luka, sitno ga isjeckajte i stavite na herpes. Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta i u roku od 12 sati herpes će nestati. Ako je riječ o većem herpesu, postupak ponovite i sjutradan.

Bijeli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcij, sumpor, fosfor i željezo. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin te vitamine, stoga ga se smatra prirodnim antibiotikom.

Neka istraživanja su pokazala da bijeli luk ima anti tumornu aktivnost zbog toga se koristi i u borbi protiv raka.

Osim toga, bijeli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog tlaka, koristi se za razgradnju masti u krvi, liječi aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, izbacuje toksina iz tijela, pomaže kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

 

mojezdravlje.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.