Eksperimentišite sa kratkom kosom

Želite držati korak sa modnim trendovima, ili prosto volite kratku kosu ili ste, pak, odlučili da iznenadite sve oko sebe? Ako ste donijeli odluku da se ošišate ili od nedavno imate kratku frizuru, evo nekoliko korisnih savjeta kako da održavate svoju kratku kosu.

Eksperimentišite sa kratkom kosom

Mit je da kratka kosa ne zahtijeva puno njege i vremena. Vašoj kosi je potrebna ista njega kao i ranije, a dodatno joj je potrebo i cešce šišanje.

Kosu morate šišati svake tri do cetiri sedmice. Kod kratkih frizura rast kose je puno vidljiviji nego kod duge kose i cini se da vaša kosa raste brže.

Kolicina šampona: obratite pažnju na to da je za kratku kosu potrebna manja kolicina šampona nego za dugu kosu.

Tjemenu je potrebna ista njega kao i kada je kosa duga. Dakle, nemojte propustiti redovne masaže uljima, mineralne soli i duboku prehranu (maske).

Isprobajte kratke frizure sa šiškama - one izgledaju ženstveno. Vrlo dobro stoje i ako se nose na jednoj strani.  Ako imate široko celo, šiške nosite po sredini.

Trebali biste razmišljati o promjeni stila odijevanja i priboru koji odgovara vašoj novoj frizuri.

Zabavite se i eksperimentišite sa šiškama, ukrasima za kosu i dugackim mindušama.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.