10 stvari koje vas čine krupnijima nego što zaista jeste

San svake žene jeste vitko, savršeno i zategnuto tijelo. Kod nekih žena je sve to genetika uradila, i one ne treba ništa baš da rade, njihovo tijelo je jednostavno izvajano. Druge žene, opet, mjere svaki gram, broje kalorije i uvijek gladuju ne bi li imale „savršeno“ tijelo.

10 stvari koje vas čine krupnijima nego što zaista jeste

Kako god bilo, nijedna žena ne voli kada joj neko kaže da izgleda deblje ili čak uputi komentar da se ugojila. Toliko vodite računa o ishrani i onda vam neko kaže kako ste se ugojili.

Kao što postoje stvari koje vas vizuelno mogu učiniti mršavijim nego što jeste, u isto vrijeme postoje i stvari koje vas debljaju. Možda vi i niste dobili koji kilogram, već ste jedostavno odabrali pogrešnu odjevnu kombinaciju. Možda ste samo napravili frizuru koja ne odgovara vašem obliku lica, i eto par kilograma više. Postoji toliko trikova, kada želite sebe da uljepšate, pa da vidimo onda gdje griješite i šta bi trebalo da mijenjate kada su u pitanju svari koje vas čine debljima nego što to zaista jeste.

#1 Odjeća koju nosite

Neadekvatna odjeća ne samo da će vam loše pristajati, već vam može pridodati nekoliko kilograma viška. Osim toga, garderoba ne samo da može da dodaje kilograme, već u isto vrijeme može vam dodati i koju godinu. Da li ste i vi jedna od osoba koja slijepo prati modu? Da li samo zato što je nešto trend i nosi se u svijetu, i vi morate da uđete u isti komad odjeće? Ako je to džak, vi ćete ući i u taj džak? Pa ne morate slijepo da pratite modu, pogotovo ako ste i sami svjesni, kada se pogledate u ogledalo, da to nije to – to jednostavno niste vi.

Svaka žena bi trebalo da ima izgrađen svoj lični modni stil odjevanja. Na taj način se izdvajate iz mase i ostavljate utisak žene koja zna šta hoće, i koja je autentična.

Odjeća koja će vam sigurno dodati neki kilogram jeste široka odjeća. Da li ste se uvukli u pantalone tri broja veće, ili nosite duks bivšeg koga još uvijek niste preboljeli, koji je pet brojeva veći - šta god od navedenog, vi ćete automatski dobiti koji kilogram.

Zamislite samo usku odjeću koja prati linuju vašeg tijela. Ljepše, zar ne? Garderoba koja je široka, vizuelno čini vašu figurom većom, tj. debljom. Dakle, ako ne želite da sami sebi dodajete kilograme, izbacite iz svog garderobera sve XXL komade.

#2 Mrežaste čarape

Vidjeli ste na nekoj modnoj reviji da su sve manekenke nosile mrežaste čarape, i vi jedva čekate da odete do butika da sebi nabavite koji komad. Mrežaste čarape, nećete vjerovati, mogu vam dodati koji kilogram viška, a uz to mogu vam dodati i koju godine više.

Mrežaste čarape stvaraju efekat punijih nogu, tako da ih odmah izbacite iz svog ormara. Umjesto njih, možete nositi lijepe crne čarape, sa jednim printom ili detaljom, ili jednostavno nosite jednobojne čarape, bilo koje boje, opet u zavisnosti od ostale garderobe.

Osim toga, jednobojne čarape vas čine prefinjenom i elagantnom, dok mrežaste čarape mogu da ostave pogrešan utisak i da djeluju previše provokativno.

#3 Boje

Još uvijek smo kod garderobe, ali ovog puta pričamo o bojama. Tamniji tonovi svakako sužavaju vašu figuru, dok svjetliji tonovi i bijela boja više utiču na širenje figure, i umiju da dodaju koji kilogram.

Ako nam ne vjerujete, probajte samo jedan odjevni komad i to najobičniju rolku, sigurno da imate i crnu i bijelu rolku kod kuće.

Pogledajte se u ogledalu. Koja vam bolje stoji? Osim boje, i materijali mogu da kvare sliku o pravom broju vaših kilograma. Izbacite iz ormara svu garderobu koja podsjeća na mebl štof, ili kao da ste isjekli maminu zavjesu za majicu koju nosite.

#4 Frizura

Frizura je i te kako važna kada govorimo o vašem izgledu. Znate i sami koliko vas samo jedna mala promjena razdeljka čini drugačijom, a da ne pričamo cjelokupna frizura. Ako baš volite da eksperimentišete, onda ste srećnica ukoliko imate dugu i jaku kosu, jer sa njom se možete i te kako igrati.

Fizura može da doda koji kilogram, ali pogrešna frizura najviše zavisi od oblika vašeg lica. Tako da ona frizura koja vama priliči, možda drugoj osobi neće stajati.

Naš savjet je da se konsultujete sa vašim frizerom i da vas uputi u sve frizure koje će najbolje pristajati vašem obliku lica. Obično frizure gdje sklanjate kosu sa lica mogu da dodaju koji kilogram, jer više ističu vaše obraze.

#5 Otečene noge

Lijepe, zategnute, čiste i vitke noge su odlika mladosti. Čim se pojave vene, kapilari ili otečene noge, vama se dodaju godine. Otečene noge mogu da se jave uslijed velikog broja faktora, ali vi morate dati sve od sebe da to promijenite.

Ukoliko se otok na nogama javlja uslijed dugog stajanja, visokih potpetica, to bi trebalo da promijenite. Kako da noge jednostavno splasnu, sada se pitate. Kada nađete pravi uzrok, ovaj problem će se povući. Takođe, koristite kreme protiv vena jer se najčešće događa da će se otečene noge javiti ukoliko imate problem sa venama.

#6 Podbradak

Podbradak se najčešće javlja uslijed pogrešnog položaja glave, stalno ste savijeni nad kompjuterom, gledate tv sa jastukom i glava vam ide ka dolje, spavate sa glavom nabijenom u grudi, i tako vreme prolazi, a vama se stvara podbradak.

Ne postoji ni jedna žena na ovom svijetu koja voli podbradak. Međutim, nemojte da očajavate ako ste i vi jedna od ovih žena.

Postoji toliko dobrih vježbi za lice, koje vam mogu pomoći da ispravite i ispeglate vaš podbradak. Osim vježbi koje možete koristiti svaki dan ispred vašeg ogledala, možete i masirati ovaj dio, od vrata ka podbratku. Osim toga trudite se da uvijek sedite pravih leđa, sa pravom glavom i da ne savijate glavu ka grudima. Ukoliko ništa od ovoga ipak ne pomogne, ne očajavajte. Uvijek možete otići na tretman liposukcije, koji je jako efikasan.

#7 Šminka

Šminka isključivo i jedino treba da služi da uljepša i istakne vaše lice. To nikako ne znači da sa šminkom treba da pretjerujete.

Dovoljno je da prilikom šminkanja istaknete samo oči, ili samo usta. Ukoliko previše šminke nanosite i na usta i na oči, možete napraviti svoje lice starijim nego što jeste, a ukoliko pretjerate sa puderom i rumenilom, eto koji kilogram viška.

Pogrešno nanošenje rumenila, najčešće može da bude uzrok zašto vam drugi dodaju koji kilogram, jer ako ne stavite rumenilo kako treba, stvorićete utisak punih obraza.

Ako niste naučili da se šminkate, posavjetujte se sa profesionalnim šminkerom, koji vam može dati dobre smjernice i pravila šminkanja.

To će za vas biti bolja investicija, nego da cijelog života pravite grešku kada je uljepšavanje u pitanju.

#8 Neispavanost - naduvenost

Noćima ne spavate, stres vas stiže, a vaše lice od neispavanosti se potpuno deformiše. Ne samo što ćete dobiti podočnjake, već će vaše lice djelovati otečeno. Samim tim dobija se izgled punije osobe, a to svakako ne želite. Napravite dobru rutinu i naviku spavanja.

Odlazite svake noći u isto vrijeme na spavanje kako bi se organizam navikao. Tako je i sa buđenjem – uvijek u isto vrijeme.

Testirajte sebe i odredite tačan broj sati koji vam je potreban da biste preko dana normalno funkcionisali . Za nekoga je to sedam, za nekog osam sati. Kako god bilo, vama je potreban san - jer ne želite otečeno lice preko dana.

#9 Veliki stomak

Imate super liniju, ali stomak nikako da splasne – to može da stvara utisak da ste punija osoba, iako niste.

Kada se masne naslage skupljaju samo i isključivo u regiji stomaka, jedini spas za vas jesu vježbe. Morate da budete uporni i istrajni, baš zbog toga što se upravo naslage sa stomaka i najteže skidaju.

Osim toga, za masnoće oko stomaka, mnogi sportisti smatraju da su najupornije i da ih se jedino možete riješiti pravilnom ishranom, a ona podrazumijeva puno voća i povrća, i što više tečnosti.

#10 Ogrlice sa biserima

Biseri su klasika, i nakit koji je vjerovatno nekada davno nosila još vaša baka. Ukoliko u svojoj kolekciji nakita posjedujete jednu bisernu ogrlicu, sigurno da ste je naslijedili od bake.

Dakle, ovo jeste nakit koji je ranijih godina bio popularan, ali sada bi trebalo da birate manje komade, ili ukoliko baš volite bisere, neka to onda budu mali biseri. Osim bisera važi isto i za ogrlice sa velikim kamenjem.  Ovakav nakit dodaje kilograme vašem izgledu, pa ukoliko vam to smeta, onda znate koji nakit treba da izbacite. Osim što dodaje kilograme, može dodati i koju godinu, baš zbog toga što je klasika, i vezuje se za neko davno, prošlo vrijeme.

Ukoliko ste do sada pravili neku od navedenih stvari, sada znate gdje ste griješili. Zato, sljedeći put bez širokih majica i pogrešne frizure. Mali trikovi će vam pomoći da izgledate što bolje, i da šaljete pravu sliku svoga tijela ljudima iz okoline.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.