Kompozitne fasete: Najpovoljniji način za vizuelno uljepšavanje zuba

Blistav, lijep osmijeh je ukras na licu. Da bi se došlo do njega važno je redovno ići kod stomatologa, popraviti eventualne kvarove na zubima i potom raditi na estetici. Ako su zubi zdravi, ali ipak nisu privlači i imaju vidljive nedostatke, onda su jedino rjješenje kompozitne fasete kao najpovoljniji način za vizuelno uljepšavanje zuba.

Kompozitne fasete: Najpovoljniji način za vizuelno uljepšavanje zuba

Koji su koraci koji vode do lijepog osmijeha? Da li svako može da ima „holivudski osmijeh“, da li je to skupo?

Otkrijte sve detalje u daljem nastavku teksta i transformišite osmijeh sa samo jednom posjetom zubaru.

Zubi traže njegu

Redovno pranje zuba je neophodno. Ako peremo ruke, onda bi i zube trebalo pratiti redovno, nakon svakog obroka, uz korišćenje konca za zube i vode za ispiranje usta.

To je prvi korak ka lijepom osmehu i jedini način za čuvanje zdravlja zuba. Najlepši su zdravi zubi, a redovno, pravilno održavanje je ono što je potrebno.

Redovni stomatološki pregledi

Pored pravilne dentalne higijene, posjeta stomatologu je važan korak ka blistavom osmijehu.

Stomatolog će otkriti eventualne probleme i riješiti ih dok su u začetku. Greška je javiti se na pregled tek kada primijetite promjene jer su preventivni pregledi ključ dentalnog zdravlja.

Važno je da zubna kruna bude zdrava, ali i desni gdje se mogu javiti različite promjene koje mogu da ugroze potpornu strukturu zuba.

Svaki problem se lakše rješava dok je u začetku, a mnoge stomatološke probleme jedino zubari mogu da uoče na vrijeme.

Kompozitne fasete – protetičko sredstvo za ulepšavanje zuba

Kompozitne fasete su tanke navlake koje se stavljaju sa prednje strane zuba i omogućavaju da se riješe brojni estetski problemi.

Uz samo jednu posjetu i stručnog stomatologa moguće je prikriti zube sa promjenama u boji ili izgledu u odnosu na cijeli niz, razmaka između zuba ili tamne prebojenosti koje izbjeljivanje nije moglo da riješi.

Ove specijalne navlake se nazivaju i viniri i postavljaju se lijepljenjem zbog čega se zubi ne bruse ili se to radi u minimalnom obimu.

Treba znati da je prilikom odabira kompozitne fasete cijena prilično povoljna, oko 40 - 50€ pa svako može riješiti veliki estetski problem. Viniri se odmah postavljaju i izuzetno su kvalitetni jer se prave od istog materijala kao što se izrađuju plombe i punjenja tokom popravke zuba.

Njega je sasvim uobičajena, a korekcije dugo nisu potrebne pa kada su u pitanju kompozitne fasete cijena neće biti viša tokom godina nakon postavljanja. To je odličan način za dugoročno rješavanje onih problema koji ostaju i dalje nakon liječenja zuba i nije ih moguće sanirati klasičnim metodama liječenja.

Viniri su izuzetno popularni, manje se uklanja zubne mase nego za klasične zubne navlake, a dobija se odličan rezultat pod vrlo povoljnom cijenom. Naime, kod kompozitne fasete cijena je najpovoljnija kada govorimo o protetičkim rješenjima tako da je ovo model koji svako može da priušti i da dođe do lijepog osmijeha.

Prije nego što se postave trebalo bi praktikovati redovne stomatološke preglede i pravilnu njegu zuba. Sve to treba nastaviti i nakon postavljanja kompozitnih faseta pa će one trajati duže nego što je predviđeno i neće dolaziti do problema.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.