Žene sve više izložene rastućem fenomenu "kompjuterskog lica"

Žene sve više izložene rastućem fenomenu "kompjuterskog lica"

Muče vas bore i tzv. "ćureći vrat"? Vrijeme je da prestanete provoditi dan ispred računara.

Vodeći američki plastični hirurg dr. Michael Prager tvrdi kako su žene koje radno vrijeme provode ispred kompjutera izložene rastućem fenomenu tzv. "kompjuterskog lica". Riječ je o pojavi koja uzrokuje prerane znakove starenja kod kancelarijskih službenika.

"Ako se tokom gledanja u kompjuter stalno mrštite ili škiljite,  vremenom ćete neizbježno završiti sa borama škiljilicama, a ukoliko provodite većinu vremena gledajući u tastaturu, vaši vratni mišići će se skratiti i omlohaviti, a vi ćete završiti s tzv. naboranim "ćurećim vratom", naglašava dr. Michael Prager.

Stručnjaci napominju kako će ovaj problem s generacijama postati sve izraženiji jer svakodnevno raste broj osoba koje koriste kompjuter tokom radnog vremena.

Pitate se šta učiniti? Dr. Prager savjetuje svim ženama da pored računara postave ogledalo kako bi mogle vidjeti mršte li se tokom gledanja u ekran. Uz to, preporučuje se redovno odmaranje i istezanje vratnih mišića.

Izvor: ordinacija.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.