Ovo su najčudniji restorani na svijetu

Za svjetsku elitu, ali i sve one željne nečeg drugačijeg, uobičajene i očekivane stvari odavno nisu u modi. Na popularnosti dobija sve što je neobično i drugačije, što nekada umije da bude fascinantno, a nerijetko i degutantno. Ovom pomamom za izdvajanjem iz mase nisu odoljeli ni ugostitelji, pa širom svijeta postoje restorani u kojima vas očekuju raznorazna iznenađenja.

Ovo su najčudniji restorani na svijetu

Pogledajte kakvi sve restorani postoje i predstavljaju pravu atrakciju, pa napravite spisak onih koje biste rado posjetili, ali i crnu listu - na kojoj su restorani u kojima vam se baš i ne bi otvorio apetit.

Restoran koji visi, Brisel

Avanturisti su oduševljeni lokacijom ovog briselskog restorana, obzirom da se nalazi na 50 metara visine!

Sto i stolice, za koje su gosti vezani sigurnosnim pojasevima, vise sa krana, obedujući u sred ničega. Verujemo da se mnogima neutralisala glad od silnog adrenalina, pa su prionuli na čašicu alkohola,koja bi ih opustila.

New Lucky Restaurant, Indija

Totalno je nezamislivo da indijski restoran uopšte ima klijentelu, obzirom da se nalazi - na groblju!

Kako ne bi skrnavio grobove na starom groblju na kojem je kupio plac i počeo da gradi restoran, vlasnik je stolove postavio između grobova, koje je zaštitio rešetkama, što im nije umanjilo vidljivost. Začuđujuće, ali restoran nema problema sa manjkom mušterija!

Restoran Le Refuge des Fondues u Parizu

Da je nekim gostima instinkt sisanja ostao zapisan negdje u malom mozgu, dokaz je i to što se čak i vino pije nu flašicama za bebe i to u jednom, naizgled običnom, pariškom restoranu.

Zamislite elegantno obučen par, koji večera uz plamen svijeće i nazdravlja flašicama sa cuclom! Romantično, nema šta.

Londonski restoran Dans le Noire

Nekima je faktor iznenađenja jedino što ih uzbuđuje i više im nisu dovoljni restorani u kojima sami biraju hranu koju će jesti. Za takve je idealan ovaj restoran u glavnom gradu Velike Britanije, jer će im konobari servirati obrok po sopstvenom nahođenju i u poptunom mraku!

Ukoliko se zadesite u ovom restoranu, računamo na Vaša čula mirisa i ukusa, jer niti ćete znati šta vam je servirano, niti ćete hranu koju jedete vidjeti. Pritom, konobari su slijepi ili gluvonijemi.

Restoran Ninja, Njujork

Ako ste voljeli da gledate filmove sa nindžama, nema sumnje da će vas oduševiti njujorški restoran sa izgledom japanske tamnice, u kojem možete uživati u najpoznatijim japanskim specijalitetima.

Nemojte se štrecnuti kada iz zidova počnu da iskaču nindže, koje će vam prikazati svoja umijeća sa noževima i vatrom.

The Chillout Lounge - ledeni restoran u Dubaiju

Većina nas voli toplotu, a stanovnicima i turistima u Dubaiju privlačan je neobični restoran od leda.

Priznaćete da je totalno uvrnuto iz vrelog pustinjskog vazduga upasti u ovaj više nego osvježavajući objekat, u kojem su stolovi i stolice načinjeni od velikih komada leda. No, ako je nekima to jedini način da se rashlade, onda nemamo šta za zamjeriti.

Restoran Soneva Kiri na Tajlandu

Tajlanđani su se pokazali kao izuzetno maštoviti, jer neki njihovi restorani smješteni su na lokacijama od kojih zastaje dah. Jedan od lijepih, ali i neobičnih primjera, je ovaj restoran, gde je svaki sto smješten na drvetu i liči na ptičje gnijezdo.

Posjetioci koji ručavaju u njemu imaju fenomenalan pogled na okean, a konobari ih posjećuju pomoću merdevina.

Restoran Modern toilet, Tajvan

Jedan od onih degutantnih jeste relativno novi tajvanski restoran, koji je za kratko vrijeme postao poznat širom svijeta. Modern toilet mjesto je na koji će oni koje mrze rutinu rado pohrliti, dok će drugi zgađeno odmahivati glavom već pri pomenu služenja hrane u čašicama za urin.

Udobnost mu baš i nije na naročitom nivou, obzirom da gosti sjede na toalet šoljama, a cijela dekoracija je u simbolima mjesta na koje "i car ide pješke".

Ukoliko Vas je privuklo neko od ovih mjesta, srećan put i javite utiske, a ako ste ipak više za sigurnu varijantu, uvijek su tu stari dobri restorani u kojima se preferira dobar zalogaj i prijatna muzika.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.