Gostujući blog: LJILJA I ZBILJA

Med2 contour PRVI TRETMAN

Svanuo je i taj ponedjeljak. Iako u iščekivanju prvog Med2 contour tretmana koji je bio zakazan u tri popodne, dan je prošao brzo. Malo nije bilo struje, malo se jurilo za lokalom sa strujom da se odradi bar dio planiranih aktivnosti za danas (a koje su zahtijevale net), malo se radilo i eto petnaest do tri. Nervoznjikavo izlazim iz stana, ulazim u Twingić Cvjetka i krećemo ka City kvartu. Govorim sebi da ću sigurno naći parking i da ću stići na vrijeme. Ne volim da kasnim. Ne kasnim. Cijenim vrijeme onih koji mi ga ustupaju. Cijenim svoje vrijeme. Nalazim parking i stižem na vrijeme.

Gostujući blog: LJILJA I ZBILJA
Dočekuju me lijepo u lijepom Platinum Beautyju. Mjerimo se, još jednom provjeravamo da li je moje zdravstveno stanje odgovarajuće za ovakvu vrstu tretmana i krećemo. Dakle, da bi mogli da radite ove tretmane, potrebno je da imate zdravo srce, krvne sudove, bubrege, jetru, da nemate pejs mejker, trombozu, metalnu protezu ili drugu ozbiljniju bolest. Pošto ja tretiram stomak, mjerimo obim u gornjem dijelu, na sredini i u donjem dijelu. Preporuka je da se radi 5+1(gratis) tretman. Takođe, kažu da su rezultati bolji što je više masnih naslaga za skidanje. Zvuči ohrabrujuće. Posebno nama koji mislimo da krupnijih od nas na planeti zemlji ne postoji :)
 
 
Počinjemo. Liježem na leđa. Sto je udoban i adekvatan mom tijelu. Prvo otvaramo limfne čvorove. To ide brzo i lagano. Oko minut svaki. Osjećaj je kao da usisisate kožu crijevom za usisivač sa silikonskim ivicama. Zatim prelazimo na glavni dio. Mira povlači sondu od bočnog dijela ka sredini stomaka, odozgo ka dolje. Traka po traka. Malo naprijed, malo nazad. U početku ne osjećam neke promjene, samo kao srednje jako usisavanje, ali ovog puta više nalik štipkanju, a koje liči na masažu. Ubrzo kreće zagrijavanje kože i osjećam prvo toplotu, a zatim i peckanje u tretiranom dijelu. Kada istretira lijevu polovinu, nastupa limfna drenaža tretiranog dijela aparatom i prelazi na desnu. Traka po traka. Desi se da peckanje bude malo jače, malo neprijatnije, ali ne često i ne u mjeri koju nije moguće istrpjeti. Mira brzo reaguje i blagim pokretima ruke sanira situaciju. Kada završi drugu stranu, takođe radi aparaturnu limfnu drenažu. Završavamo taj dio i pijem čašu vode. Okrećem se na stomak i postupak se ponavlja na leđima, odnsno u dijelu u kome ima masnih naslaga. Taj dio ide brže i manje je osjetljiv.
Kada se radi prvi tretman, tijelo zna i malo sporije da reaguje, sporije da se zagrije, pa i rezultati ne moraju biti sjajni. Kod mene to nije bio slučaj. Tijelo je reagovalo odmah, moguće zbog prethodnih anticelulit masaža kojima je tretiran i stomak, te je sve već bilo pokrenuto. Cmok za Didu, Snežu i Anu. Bilo je tu posla ;)
Tretman je trajao oko sat ipo, a dužina zavisi od reakcije kože. Ako se koža zagrije brže, tretman traje kraće i obrnuto. 
Ustajem i kreće ponovno mjerenje. Počinjemo sa gornjim stomakom. 1,2 cm manje. Sredina stomaka: 2 cm manje. Donji stomak: 1 cm manje. Zadovoljna. Čini mi se da vidim da je manje. Dok sam ležala na stomaku osjetila sam da je manje mase. Moguće da je zato što je stomak omekšao.
Mira me napominje da ne zaboravim ono najvažnije, a to je da naredna 72 sata budem na režimu bez ugljenih hidrata. To znači jesti meso, ribu (ne pohovano i industrijski prerađeno) povrće (osim skrobnog). Piti mineralnu vodu, kafu, čaj bez šećera. Nikako bilo kakve ugljene hidrate, voće, miječne proizvode, tjestenine, grickalice... Piti vode, imati fizičku aktivnost, makar pola sata-sat šetnje.
A zašto? 
Masti koje su se tretmanom istopile i dalje su u tijelu i kroz limfu treba da izađu vani zajedno sa ostalim mastima koje u redovnom procesu ishrane unosimo u svoj organizam i koje tijelo šalje vani. Za taj proces prerade masti i prireme za njihovo izbacivanje zadužena je jetra. Kako je ovim tretmanom oslobođena poprilična količina masti, posebno kod krupnih ljudi, bitno je jetri olakšati posao i ne opterećivati je dodatno, jer smo joj tretmanom već zadali dosta posla. Dakle, ako se masti ne izbace, iako smo ih istopili, one ostaju u organizmu. Da bi jetra uspjela da ih preradi i izbaci, bitno je da je ta tri dana nakon tretmana ne opteretimo dodatno. OK? Dakle, čuvajmo jetru i uživajmo u smanjenom obimu tijela.
 
Sljedeći tretman je za sedam dana.
Stay tuned.

A ovako je počelo...
 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.