Novi prijedlozi za farbanje uskršnjih jaja

I vaša djeca sigurno imaju gomilu bojica, flomastera i tempera u školskoj torbi ili na stolu. Predlažemo vam da ih sakupite i iskoristite da zajedno ukrasite uskršnja jaja. Djeci će biti zanimljivo da upotrijebe svoj školski pribor u ove svrhe. Odaberite omiljenu tehniku za crtanje i ukrasite jaja na nesvakidašnji način.

Novi prijedlozi za farbanje uskršnjih jaja

Za sve ove projekte obezbijedite jaja sa svijetlom ljuskom ili ih jednostavno sami izbijelite kuvajući ih u mješavini sirćeta i vode u istoj razmjeri.

Jaja ukrašena voštanim bojama

Odaberite omiljene nijanse voštanih boja, narendajte ih ili usitnite da bi mogli da ih pospete po vrućim skuvanim jajima. Kada pocnu da se otapaju napravite zanimljive šare. Ako su djeca manja, lakši i sigurniji način za ovu tehniku je da drže voštanu boju u ruci i šaraju njom po toplim jajima dok se bojica lagano otapa i ostavlja trag.

Detaljnije : https://www.jennaburger.com/2014/03/creating-colorful-easter-eggs-with-melted-crayons/

Jaja ukrašena vodenim bojama

Apstraktne mrlje vodenim bojama postići ćete ako pipetom nanesete tečne boje po jajima. Boje će se razliti i napraviti nevjerovatne šare. Ovaj način farbanja je pogodan i za najmlađu djecu.

Detaljnije:  https://www.messforless.net/liquid-watercolor-decorated-eggs/

Jaja iscrtana temperama

Tempere su idealne za detaljnije iscrtavanje po jajima jer ostavljaju jasan trag i lako se koriste. Svako zna da nacrta crticu četkicom, tako da će ovaj projekat svi clanovi porodice moći da sprovedu u djelo. Koristite najraznovrsnije boje kako bi efekat bio što bolji i kako bi crtice podsjećale na šarene mrvice koje se koriste za ukrašavanje slatkiša. Sve ovo možete da izvedete i sa flomasterima.

Detaljnije: http://www.letsmingleblog.com/diy-sprinkle-easter-eggs/

Crno bijela jaja

Jaja ofarbajte bijelom ili crnom temperom. Kada se osuše po njima iscrtajte sitne detalje. Za crna jaja korstite tanku četkicu i bijelu temperu, a za bijela je najbolje da koristite crni flomaster.

Detaljnije: http://www.aliceandlois.com/mud-cloth-easter-eggs/

Temperama obojite cijela jaja

Ako ste za jarke permanentne boje koristite tempere ili akrilne boje za farbanje jaja. Farbajte ih u etapama, sloj po sloj i napravite jedinstvene crteže i šare.

Detaljnije: https://www.craftymorning.com/fun-acrylic-painted-easter-eggs/

Detalji iscrtani vodenim bojama

Idealan prijedlog za sve koji vole detalje i preciznije crtanje. Potrebne su vam vodene boje, tanka četkica i mašta da iscrtate jaja sitnim detaljima poput ovih na slici.

Detaljnije: http://www.blog.daydesigner.com/hand-painted-easter-eggs-inspired-by-day-designer/

Detalji iscrtani flomasterima

Savršen način ukrašavnja za sve koji ne vole nered a vole savršene detalje. Izvadite flomastere i smirenom rukom iscrtajte šare i detalje po želji. Pored zanimljivih šara i oblika možete i da ispišete neku poruku ili omiljeni stih.

Detaljnije: https://muymolon.com/descargables/los-huevos-de-pascua-mas-bonitos-que-he-visto-nunca/

Otisci prstiju

 

Iskoristite tempere kako bi ostavili otiske prstiju i tako napravili ukras na uskršnjim jajima. Neka vam ovi primjeri budi inspiracija za sopstvene kreacije.

Detaljnije: https://www.craftymorning.com/fingerprint-easter-egg-decorating-kids/

Isprskana jaja

 

Za ovaj zanimljiv efekat možete da koristite staru četkicu za zube koju ćete umočiti u boje i isprskati jaja. Najjednostavniji način da stvorite nešto drugačije i zanimljivo.

Detaljnije: http://ana-rosa.tumblr.com/post/82919101087/turningpoint2-fortheloveof

 

najboljamamanasvetu.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.