Ovo su najljepše plaže na Dominikani

Mnogi turisti se razlikuju po tome koji tip plaže vole – prepune ili puste, pjeskovite ili kamenite, duže ili kraće. Na svu sreću, Dominikana je egzotična daleka destinacija čije plaže zadovoljavaju svačiji ukus. Na Dominikani možete uživati i u pustim i udaljenim plažama sa sitnim bijelim pijeskom i u urbanim plažama na kojima se zvuci talasa miješaju sa zvucima automobila i motora.

Ovo su najljepše plaže na Dominikani

Punta Cana

Punta Cana je ubjedljivo najpoznatije odmaralište na Dominikani sa 10 plaža koje izlaze na atlanski okean i koje krase raskalašni all-inclusive rezorti. Najpopularnija je svakako Punta Cana Beach duž koje gosti mogu šetati miljama. Gosti takođe imaju pristup brojnoj opremi za zabavu i rekreaciju. Dostupno je sve – od peraja i kajaka do opreme za surfing.

Macao

Ova plaža na Punta Cani se izdvaja po tome što je zaštićena od strane UNESCO-a kao jedna od najljepših plaža na cijelim Karibima. Plaža je idealna za surfere, pogotovo za one koji se tek oprobavaju u ovom sportu. Kome je potrebna pomoć iskusnih surfera, može je zatražiti i dobiće kurseve savladavanja ovog zahtjevnog sporta.

Cayo Levantado

Potrebno je dosta vremena da bi se stiglo doSamaná. A onda, potreban je još i dodatni napor kako bi se stiglo do ostrva po imenu Cayo Levantado. Ljubitelji plaža neće zažaliti zbog ovog truda. Naprotiv, uživaće u prelijepoj plaži okruženoj bujnom tropskom šumom. Dodatno, ekskurzije posmatranja kitova se mogu rezervisati u periodu od januara do marta.

Playa Rincón

Takođe u Samaná-i, Playa Rincón je blistava plaža okružena zelenilom i kokosovim palmama. Ovo je skriveni raj pa ne treba očekivati mnogo sportsko-rekreativnih aktivnosti u vodi. Na plaži Rincón možete pronaći nekoliko skromnih restorana koji služe toplu morsku hranu i hladna pića.

Playa Dorada

Na samom sjeveru, blizu šarmantnog Puerto Plata, proteže se plaža Dorada sa uobičajenom all-inclusive ponudom. Kada budete izašli iz sobe, naićićete na švedski sto, bazen i sunce.

Sosua

Vjerovatno niko neće tvrditi da je Sosua najljepša plaža na Dominikanskoj Republici. Njena prednost se ogleda u tome što je vrlo malo udaljena od gradskih hotela pa do nje lako i brzo možete stići pješaka. Na ovoj plaži možete pronaći brojne prodavce brze hrane i suvenira.

Cabarete

Ovo je ležerni surferski gradić koji se nalazi na sjeveru zemlje. Na “must-see” listi mnogih turista se nalazi iz jednog dobrog razloga – plaža ima najbolje uslove na cijelim Karibima za jedrenje na dasci ili na vjetru. U Cabaretu se nalaze brojni hoteli sa daleko povoljnijim uslovima smještaja u odnosu na brojne rizorte koji karakterišu druga odmarališta na Dominikani.

Boca Chica

Ako se nalazite u glavnom gradu Dominikane, Santo Domingu, preporučujemo vam plažu Boca Chica koja se nalazi na samo 20 minuta od grada.  Ova plaža je popularna i među mještanima, a na njoj se možete okrijepiti u jednom od mnogih jeftinih restorana ili barova.

Juan Dolio

Druga plaža po značaju koja se nalazi zapadno od Santo Dominga, Juan Dolio, je daleko sofisticiranija od Boca Chice. Udaljena oko 30 milja od prijestonice, idealna je za dnevni izlet iako posjeduje i prvoklasne rezorte za ostanak tokom noći.

Eagle Bay

Oni sa avanturističkim duhom će se vjerovatno uputiti u suprotnom pravcu u odnosu na ostale turiste - u Pedernales u zapadnom dijelu zemlje. Ovdje turizam skoro i da ne postoji. Plaže su ostale netaknute i skrovite. Eagle Bay plaža se ističe bijelim pijeskom, prozirnom vodom i dužinom od 5 milja. Na plaži nema nikakvih objekata, zbog čega je neophodno spakovati sve što vam može zatrebati u toku dana.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.