Kremu za sunčanje treba birati prema tipu kože

Masna ne voli ulja, suvoj koži prijaju aloe vera i ulje jojobe.

Kremu za sunčanje treba birati prema tipu kože

Koža je svaki dan izložena UVA i UVB zracima čak i kad je oblačno, zbog čega se preporučuje nanošenje zaštitne kreme svakog dana. Imajte u vidu da je tip kože bitan faktor izbora kreme za zaštitu od sunca.

Masna koža: ne podnosi ulja
Kreme s uljima su preteške za masnu kožu i mogu začepiti pore i time izazvati akne. Vodootporne kreme, kreme otporne na znojenje i one koje sadrže pčelinji vosak najbolje je izbjegavati.
Bolji izbor su kreme na bazi cink oksida koje pružaju dobru zaštitu i djeluju protivupalno što znači da su odlične za kožu sklonu aknama. Umjesto losiona, bolji izbor su gel kreme.

Mješovita koža: kreme sa aloe verom
Ovom tipu kože odgovaraju prozračne formule na bazi cink oksida i titanijum dioksida koje ne opterećuju masniju T zonu. Odličan izbor su i one koje sadrže mliječnu kiselinu i aloe veru, jer uravnotežuju pH vrednost i hrane kožu.  Preporučuju se gel kreme umjesto losiona, jer se brzo upijaju i ne stvaraju masni površinski sloj.

Suva koža: hranjive kreme bez parfema
Kreme treba da budu hranjive, bez dodatnih parfema i mirisa jer oni mogu da nadraže i isuše kožu. Pomažu kreme koje sadrže glicerin, ulje jojobe, ekstrakt aloa vere i ulje noćurka.
Suvoj koži ne odgovaraju gel formule, već su za nju bolji izbor kreme, masti i losioni koji se duže zadržavaju na koži.

 

magicnobilje.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.