Najgore stvari koje radimo licu i kosi

Kad se radi o izgledu i ljepoti, ponekad uz minimalne napore i u kratkom vremenu možemo postići odlične rezultate. No, je li to uvijek i najbolje rješenje.

Najgore stvari koje radimo licu i kosi

Postoje prečice koje bismo trebali izbjegavati u širokom luku, a svejedno namjerno posežemo za njima, iako smo svjesni da od toga imamo više štete, nego koristi. Donosimo nekoliko primjera i objašnjenja zašto ih nikako ne biste smjeli koristiti.

Vrući tretmani mokre kose
Oprali ste kosu i žurite da izađete, ali morate da je ispeglate? Ovo je greška koju rade mnoge žene, no ovim potezom zdravlju i dobrom izgledu svoje kose potpisale su smrtnu presudu. Sjetite se ovoga kad idući put krenete da peglate još uvijek mokre pramenove.

Spavanje sa šminkom
Došli ste kući nakon napornog dana i sve što želite je da se bacite u krevet. A što je sa šminkom i zubima? Budite iskreni, koliko ste puta ovo napravili? Da, ovo je najlakše učiniti, ali spavanje sa šminkom može ostaviti trajne posljedice na vašoj koži. Stoga, prije svakog odlaska na spavanje potpuno uklonite sve tragove šminke i kožu nahranite hidratantnom kremom ili uljem.

Istiskivanje bubuljica
Niko, ali baš nitko ne voli da vidi bubuljice na svom licu. Istiskivanje bubuljica i mitesera, u nadi da ćete tako riješiti problem, nije način za kojim treba da posežete. Tako samo širite bakterije i riskirate nastajanje još većih upala i ožiljaka. Najbolje bi bilo da pustite da se bubuljica sama povuče, a u međuvremenu kožu tretirate umirujućim i hidratantnim sredstvima.

Nenanošenje kreme za sunčanje
Ako postoji neka stvar koju nikako ne biste trebali zanemariti, onda je to krema za sunčanje koja kožu štiti od štetnih sunčevih zraka. Samo nekoliko minuta koje ćete potrošiti na nanošenje kreme spasiće vašu kožu i održati je zdravom i mladolikom.

Neodržavanje četkica za šminku
Bakterije se veoma lako šire po sunđerima i četkicama za nanošenje šminke. Redovno ih perite jer u suprotnom riskirate neku gadnu upalu na koži. Možda vam se ovo čini kao trošenje vremena, ali vjerujte da je ovo jedna od onih dobrih navika koju treba da usvojite.

Brijanje dlačica na licu
Ako ste žena i palo vam je na pamet da te tri dlačice oko usana jednostavno obrijete, nikako i nipošto to nemojte učiniti. Ono što će nakon brijanja izrasti na tom mjestu, puno je gore od trenutnog problema.

Šminkom na šminku
Dodavanje šminke na već postojeću jedna je od najglupljih stvari koju možete napraviti. Nanošenje pudera na već postojeći puder ne samo da će 'zacementirati' pore, nego takva 'gomila' nije nimalo privlačna i poželjna. Dvaput razmislite prije nego licu priuštite tako nešto.


Magazin.hr/K.H./AlWomensTalk

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.