Greške koje pravimo prilikom čupanja obrva

Nemojte ni razmišljati da uzmete pincetu dok ovo ne pročitate.

Greške koje pravimo prilikom čupanja obrva
  • Pretjerano čupanje. Dnevno čupanje obrva praktikuje veliki broj žena, ali stručnjaci upozoravaju da je to loša praksa. Zapravo, idealno bi bilo čupati obrve jednom u tri sedmice. Na taj način, dlačice koje mogu imati različitu brzinu rasta imaju dovoljno vremena da porastu, što će obrve učiniti ujednačenima.
  • Korištenje stare pincete. Ukoliko dlaka klizi kroz pincetu ili ukoliko se “borite” kako biste iščupali dlake, vrijeme je da investirate u novi alat. I, pincetu obavezno održavajte: čistite je alkoholom nakon svake upotrebe kako biste spriječili razvoj bakterija na njoj.
  • Pretjerano čupanje sa strana. Kako bi izbjegle pojavu “srastanja” obrva, neke žene imaju tendenciju da pretjerano čupaju dio između obrva. Veći razmak između očiju čini nos većim i oči previše razmaknutima. Početak obrve trebao bi biti u ravnini sa korijenom nosa, a ne sa spoljašnjom ivicom nozdrve. Nemojte pretjerivati ni kada je riječ o kraju obrva. Da biste znali gdje obrva završava, zamislite dijagonalnu liniju od ugla nosa do spoljašnjeg ugla oka. Može vam biti od pomoći da koristite olovku kao vizuelni vodič.
  • Prevelik luk. Pronađite prirodni luk traženjem najviše tačke vaše obrve, što je obično oko dvije trećine od sredine unutrašnjosti obrve. Čupajte ispod obrve kako biste stvorili efekat podignute obrve.
  • Zaboravljate vrh. Čupanje ispod obrve može stvoriti efekat podignute obrve, ali nemojte zaboraviti ni vrh. Na dijelu iznad obrve ne bi smjelo biti “zalutalih” dlačica, jer one imaju tendenciju da su tamo primjetnije.
  • Pretjerano korištenje olovke. Samo par nježnih pokreta olovkom za obrve može vam pomoći da od običnih napravite prekrasne i definisane obrve. Izaberite olovku koja je za nijansu svjetlija od boje vaših obrva. Pretamne obrve izgledaju previše oštro i izvještačeno. I, poenta je da osjenčite obrve, a ne da ih nacrtate.
  • Čupanje voskom kada koristite kreme koje sadrže retinoide. Kreme sa retinoidima obično su anti-agekreme koje poboljšavaju proizvodnju kolagena i ubrzavaju proces obnavljanja ćelija kože. Isto tako, one mogu napraviti “haos” na koži, ukoliko obrve čupate voskom. Retinoidi kožu čine ekstra osjetljivom i tankom, a čupanje obrva voskom (u ovakvoj situaciji) može biti izrazito bolno te uticati na pojavu iritacije. Ako koristite kreme sa ovim sastojkom, držite se pincete prilikom čupanja obrva.

 

minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Iako zvuči ludo...

RECEPT
DANA

Meksički sos

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.