Koja je tvoja dobra navika?

Sponzorisani tekst

Engleski pesnik je rekao: „Prvo mi steknemo svoje navike, a onda naše navikne steknu nas“.

Koja je tvoja dobra navika?

Kada nešto ponavljamo svaki dan, pokrećemo moćnu mašinu koja ono što radimo pretvara u naviku. Kada nešto postane navika, kao da dobija status nepromenjljivosti, postaje senka našeg identiteta i snažna sila koja kroji naše vreme! Navike nije moguće izbeći, ali je moguće uvoditi nove, koje postepeno smenjuju stare.

Na redu je stvaranje novih navika, slobodno budite probirljivi!

JUTRO

Ukoliko se probudite samo 30 minuta ranije, vaše jutro neće biti rastrzano gledanjem na sat i obuvanjem dok istovremeno perete zube. Divan je osećaj kada jutarnju kafu pijete gledajući kroz prozor, lagano se budeći i pripremajući za dan pred vama.

Ne morate da budete veliki ljubitelj vežbanja, ali kada spustite tu šolju kafe, protegnite se!

Pomislite na jednu stvar koju biste voleli da tog dana doživite i zamislite kakav će biti osećaj, ako vam to uspe. Ne, ne zamišljajte obavljanje zadataka i uspešne projekte, nego nešto slatko, sitno, neku prijatnost koja vam je nadohvat ruke.

Potom, u blender sipajte šolju ovsenih pahuljica koje ste potopili u Polimark napitak od soje, šaku badema i voće koje vam je na stolu – bananu, jabuku, šta god imate. Ovaj šejk biće vam doručak, i odličan izvor energije za jutro.

DAN

Ako obratite malo pažnju na to, videćete da vam je mnogo lakše da razgovarate sa nasmejanim ljudima. I to je nešto što je obostrano! Sigurno vam se čini teškim da se smeškate ukoliko ništa nije smešno niti vi osećate neku posebnu radost, ali osmeh ima moć da razvija sam sebe! Probajte, nasmejte se iako vam se ne smeje!

Sada dajte sve od sebe da napravite razliku između hitnih i važnih stvari! NIje sve ono što deluje hitno, zaista takvo. Jednom kada uspete da postavite stvari po pravom redosledu važnosti, lakše ćete udahnuti. A kada duboko udahnete, vreme je da vam zamiriše kafica!  A neka i ona posebno miriše - stavite u nju kap Polimark napitka od soje i na trenutak se prepustite toj aromi. Neka to bude momenat u kom ćete rešiti da uživate i u malim stvarima, svakodnevno.

Sa novom energijom, vreme je da budete proaktivni. O tome svi bruje, a šta to zapravo znači? Proaktivnost bi mogla da se doživi kao preterana aktivnost, kao radnja koja prethodi nekoj drugoj, na kraju, kao nešto naporno, ali ona zapravo znači da priznate sebi da ste u stanju da date dobru inicijativu i da želite da preuzmete odgovornost za nju! Neka vaša inicijativa bude stvaranje dobrih navika!

VEČE

Vreme za sebe, i sve ono što to za vas znači. Ako je to trening joge, na kom ćete isprazniti um i osetiti svoje telo, prethodno se počastite Polimark napitkom od soje, koji će vam obezbediti sve neophodne proteine. Ako uživate u vremenu koje provodite sa svojom decom, obavezno pronađite nešto što biste zajedno mogli da napravite, parče kartona i flomasteri su često dovoljni za stvaranje uspomena! A pre nego što legnete, premotajte dan u svojoj glavi, tako ćete najbolje osetiti šta je ono što treba da ponovite i sutra, a šta je dobro da izbegnete!

Ne zaboravite, sve ono što čini da se osećamo dobro, lako postaje naša navika! Dobre navike nam donose sreću i osnažuju nas za sve ono što želimo i treba da uradimo! Ukusni doručak, trening koji nam daje energiju, uživanje u kafici sa najdražim prijateljima i opuštanje sa najmilijima, dragoceni  su trenuci. Neka vašim najlepšim trenucima kap magije daju Polimark napici od soje, Classic i Vanilla.

Save

Save

Save

Save

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.