Zašto smo plačljivije od muškaraca?

Poznato je da žene mnogo lakše zaplaču od muškaraca zbog čega ih oni često zadirkuju, a ne znaju da za to postoji savršeno logično objašnjenje.

Zašto smo plačljivije od muškaraca?

Muškarci se često šale na račun žena zato što lako zaplaču, na primjer, kad vide tužnu scenu na televiziji, a ne znaju da one to ne mogu da kontrolišu. U pitanju je čista biologija.

Nedavno istraživanje sprovedeno u Kanadi posvetilo se otkrivanju vječnog pitanja – zašto su žene emotivno osjetljivije od muškaraca?

Muškarcima i ženama koji nemaju psihičke probleme istraživači su pokazivali različite fotografije pozitivnih i negativnih stvari i mjerili nivo hormona i rad mozga.

Naravno, žene su mnogo osjetljivije prihvatile tužne, potresne i ružne fotografije dok se muškarci nisu pretjerano poistovjećivali sa scenama prikazanim na fotografijama.

Pokazalo se da su, s porastom estrogena, osobe sve emotivnije reaguju na određene situacije i više se poistovjećuju s tuđim nevoljama.

Upravo zbog toga, žene i više obolijevaju od mentalnih bolesti od muškaraca.

Kada je u pitanju mozak, istraživači su otkrili da su fotografije kod muškaraca okinule “racionalni okidač”, zbog čega su osjećali manje emocija.

A sada na pozitivnu stranu – mogućnost iskazivanja empatije i osjećanja nije uvijek loša – žene tako lakše izbacuju ono što ih tišti iz sebe, što im pomaže da se odbrane od brojnih zloćudnih bolesti. Zbog toga i bolje sarađuju s ljudima, drže porodicu na okupu i rješavaju razne životne situacije.

 

telegraf.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.